Tiramisu met bastognekoekjes

6 maart 2021Dagmar
Blog post

Deze keer heb ik een onwijs lekkere variatie gemaakt op een van mijn favoriete nagerechten ever: tiramisu met bastognekoekjes! Gevaarlijk lekker en makkelijk om te maken. Dit lekker toetje is vrij machtig dus je kunt ook prima een halve portie serveren, zeker na een uitgebreid etentje thuis. Dit wordt smullen, beloofd!

Ingrediënten voor heerlijke tiramisu met bastognekoekjes
(nagerecht voor 4 personen of een kleine portie voor 8 personen)
ongeveer 12 bastognekoekjes
250 ml + 125 ml ongeslagen slagroom
250 ml mascarpone
3 tubes oploskoffie (ongeveer 7 gram)
wat sterke afgekoelde koffie
poedersuiker

Verder heb je nodig
Een mixer een klein ovenschaaltje*

* ik gebruikte een ovenschaal van ongeveer 20 x 14.5 x 6.5 cm.

Heerlijke tiramisu met bastognekoekjes recept
1. Start met het maken van de koffieroom. Daarvoor verwarm je de
125 ml slagroom met de oploskoffie samen met 4 eetlepels poedersuiker. Zorg dat de poedersuiker en koffie goed oplossen door regelmatig te roeren. Laat afkoelen.

2. Mix 250 ml slagroom stijf met 2 eetlepels poedersuiker.

3. Doe de mascarpone in een kom en roer deze los met het koffie-slagroommengsel. Zorg dat alles goed gemengd is en dat er geen klontjes meer in zitten (goed blijven roeren). Schep daarna de stijf geslagen slagroom erdoor.

4. Zet de ovenschaal, bastognekoekjes en koffie klaar. Doop de bastognekoekjes zo snel mogelijk (1 per keer) aan beide zijden in de koffie. Doe dat zo snel mogelijk, anders worden ze zompig en blijven ze niet heel. Bedek de bodem van de ovenschaal met 4 bastognekoekjes. Schep een flinke opscheplepel mascarpone-slagroom-koffie mengsel op elk koekje. Herhaal tot de koekjes op zijn. Druk de koekjes voorzichtig een heel klein beetje aan. Dek de tiramisu af met het resterende mascarpone-slagroom-koffie mengsel. Dek de schaal af en laat hem minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht