Tips voor een zorgeloze Kerst

15 december 2017Dagmar
Blog post

Ho ho ho! De feestdagen staan weer voor de deur! In dit artikel geef ik je 5 handige tips om de feestdagen ontspannen en zorgeloos door te brengen. Zo geef ik je tips en suggesties voor een makkelijk te maken maar restaurantwaardig
4-gangen Kerst menu, zet ik de populairste kerst maaltijdboxen voor je op een rij, heb ik een superhandig to-do lijstje voor je en nog veel meer handige tips voor een zorgeloze en ontspannen Kerst! 

Kersttip #1
Weet je al wat je eet met Kerst? Wat dacht je van:
Amuse:              blini’s met gerookte zalm
Voorgerecht:    carpaccio salade
Hoofdgerecht: culinaire zalm met pastinaakpuree, paddestoelen en truffel
Nagerecht:       chocolade koffie ijs 

Met dit 4-gangen menu hoef je niet uren in de keuken te staan maar tover je snel en niet al te moeilijk wat heerlijks en kerstwaardigs op tafel!

Kersttip: een heerlijk restaurantwaardig Kerst menu
Foto’s (Dagmar):
Van links naar rechts: blini’s met gerookte zalm, gebakken zalm met pastinaakpuree, paddestoelen en truffel, carpaccio salade. 

Kersttip #2
Heb je geen zin om zelf een menu te bedenken en zie je op tegen het in huis haal van alles wat je nodig hebt voor het Kerst diner? Bestel dan een Kerst foodbox! Dit is een box met daarin alle benodigdheden voor een compleet (3- of 4 gangen) Kerst diner. Je hoeft zelf nergens meer naar om te kijken: niet meer piekeren wat je gaat maken, en ook niet meer naar de overvolle supermarkt waar je er uiteindelijk ook nog eens achter komt dat een gedeelte van je boodschappenlijstje uitverkocht is.  In dit artikel worden alle populaire kerst maaltijdboxen voor 2017 voor je op een rijtje gezet.

Kersttip: bestel een kerst foodbox!
Foto (Hello Fresh): met een kerst foodbox hoef je niet te bedenken wat je zal koken en alle benodigde ingrediënten worden bij je thuisbezorgd. Er zijn verschillende kerst edities verkrijgbaar inclusief een vegetarische variant en/of pakket begeleidende wijnen. 

Kersttip #3
Vier je de feestdagen met vrienden en/of familie? Krijg je het al Spaans benauwd als je denk aan alle voorbereidingen die je moet doen? Stel dan eens voor om samen een menu te bedenken en spreek af wie wat maakt.  Wie vindt wat leuk of lekker om te maken (of te regelen)? Is er een wijnliefhebber bij? Die wil vast de bijpassende wijnen bedenken en regelen. Of bakt iemand graag taarten? Nou ja, je krijgt een idee waar ik naartoe wil. Als verschillende mensen een gang voor hun rekening nemen dan wordt het een heel stuk overzichtelijker wat je moet doen qua voorbereidingen. Hartstikke leuk zo’n gezamenlijke inzet, en wie weet nog extra gezellig ook!
Kersttip: iedereen kookt wat voor het Kerst diner
Foto (Dagmar): Kersttip, iedereen kookt iets voor het Kerst diner! Op deze foto zie je 1 van mijn persoonlijke favorieten: steak tartaar met verse truffel. Bij het vaststellen wie wat wil eten en wil maken zou je handig gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld Google docs. Met Google Documenten kun je overal documenten maken, bewerken en er samen met anderen aan werken. Helemaal gratis. Hiermee hebben we al een paar keer op deze manier een menu samen gesteld met onze familie zonder dat we daarvoor fysiek bij elkaar hoefden te zijn om af te stemmen. Lang leve de techniek!

Kersttip #4
Vier Kerst in een restaurant. Waar kun je in de buurt lekker uit eten? Vraag eens rond of check tripadvisor. Of denk ook eens aan een lekkere brunch, uitgebreide borrel of high tea! Heerlijk toch als je alleen maar hoeft aan te schuiven en lekker kan genieten van al dat lekkers in een fijn gezelschap. Eventueel plak je er nog een mooie wandeling aan vast. Dat is pas echte quality time!
Kersttip: ga heerlijk uit eten
Foto (Dagmar): wat is er nou heerlijker dan alleen maar hoeven aanschuiven in een goed restaurant en vervolgens alleen maar hoeven te genieten? Op deze foto zie je de prachtig gedekte tafels van sterrenrestaurant One in Roermond waar ik afgelopen jaar een dagje mocht meelopen in de keuken. Een aanrader en een erg leuke cadeautip voor een foodie deze chef for a day experience!

Kersttip #5
Bereid je goed voor. Op de website van Hello Fresh vind je nog veel meer handige tips voor een zorgeloze en ontspannen kerst. HelloFresh heeft een hele pagina gemaakt waar je alle tips kunt vinden, zoals bijvoorbeeld deze superhandige to-do lijst:
handige to-do lijst Hello Fresh
Afbeelding: de handige to-do lijst. Verder vind je op de website van Hello Fresh ook mooie tips voor het dekken van een feestelijke kersttafel en een recept voor heerlijke kerstkoekjes om alvast in de stemming te komen. Ik wens jou en je naasten alvast hele fijne feestdagen toe! En mocht je je niet kunnen beheersen en lekker uitgebreid willen kokkerellen? In de receptenindex van Vertruffelijk vind je meer dan 400 recepten! Daar zit ongetwijfeld iets bij waar je blij van wordt. En je tafelgenoten natuurlijk ook!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht