Tasty studentenkookboek review

16 juni 2021Dagmar
Blog post

Als foodie ben ik verzot op kookboeken. Wat sommige vrouwen met tassen en schoenen hebben, heb ik met kookboeken en kruiden. In deze post review ik het Tasty studentenkookboek. Ik ben bekend met de online kookfilmpjes van Tasty waarin je binnen no-time de smakelijkste gerechten voor je neus ziet ontstaan. Omdat die filmpjes me erg aanspreken vind ik leuk om dit nieuwste kookboek van Tasty te reviewen. In dit artikel vertel ik je er graag meer over!

Over Tasty
Tasty is ’s werelds grootste en meest bekende foodchannel. Alleen in Nederland kijken al zo’n 4,5 miljoen fans dagelijks naar de filmpjes waarin in 40 seconden de meest smaakvolle gerechten worden bereid. Van een Crème Brûlée, French Toast, Tasty’s Handige foodhacks tot 5 ways to cook a baked potato.

Het Tasty studentenkookboek
In het Tasty studentenkookboek uitgegeven door Kosmos uitgevers zijn 75 recepten te vinden. Wat me snel opvalt aan de recepten is het gebruik van smaakvolle ingrediënten met slechts een overzichtelijk lijstje aan benodigdheden (fijn!). De recepten zijn simpel, origineel en eigentijds. Wat dacht je bijvoorbeeld van smoky shakshuka met geitenkaas en kruiden en chili met bier en bonen? Maar ook lekkere groenten gerechten zoals opgemaakte avocado salade en geplette komkommersalade vind je in het kookboek.

Natuurlijk heb ik ook iets uit het kookboek gemaakt. Op de dag dat het kookboek op mijn deurmat plofte heb ik deze geplette komkommersalade gemaakt. Door de komkommer te pletten worden de smaken van in dit geval o.a. sojasaus, sesamolie, suiker en rijstazijn goed opgenomen. Ik had alle ingrediënten van het overzichtelijke lijstje benodigdheden in huis dus maakte ik deze salade die zelfde avond nog. Erg lekker en heel makkelijk om te maken! Foto: Dagmar

Pastaklassiekers, vegetarische gerechten en handige kooktips en basistechnieken
Naast deze onderdelen zijn ook diverse vlees- en visgerechten te vinden in het Tasty studentenkookboek. Aan de hand van handige stap-voor-stap foto’s wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je een hele kip kunt bereiden en versnijden. Eenmaal geleerd kun je hier op gaan variëren en bij toekomstige gebraden hele kippetjes je voordeel hiermee doen 🙂 In het kookboek zijn verder ook leuke suggesties te vinden voor etentjes thuis, ontbijtjes en lekker gebak zoals Millionaire’s taart met karamel en chocolade (o la la!). Die laatste staat hooggenoteerd op mijn lijstje om héél snel te gaan maken 🙂

Kortom
Het Tasty studentenkookboek vind ik een leuk, smakelijk en eigentijds studentenkookboek. Niet alleen leuk voor beginners in de keuken maar ik vind het als meer ervaren kookgek en foodie ook een erg leuk kookboek en aanrader. Het lijkt me ook een leuk cadeau! Het kookboek kost €17.50.

Meer weten of kopen?
Het Tasty studentenkookboek is vanaf 10 juni 2021 verkrijgbaar bij o.a. bol.com.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst: Dagmar

Ik mocht een recensie exemplaar ontvangen van dit kookboek om te reviewen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht