Supersimpele pasta met zalm en citroen

7 januari 2018Dagmar
Blog post

Supersimpel, superlekker en supersnel klaar; deze supersimpele pasta met zalm en citroen zet je met maar enkele ingrediënten in zo’n 20 minuten op tafel. Met een lekkere salade op basis van verse spinazie inbegrepen.

Ingrediënten voor supersimpele pasta met zalm en citroen
(hoofdgerecht voor 2 personen)

200 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld linguine)
2 warm gerookte zalm filets van totaal zo’n 250 gram
olijfolie met citroen
versgemalen zwarte peper
140 gram verse spinazie (gewassen)
voor de dressing: 2 eetlepels balsamico azijn van goede kwaliteit gemengd met 2.5 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
4 eetlepels geroosterdepijnboompitten

Supersimpele pasta met zalm en citroen recept
1. Scheur de zalm in stukjes. Gooi eventueel vel weg. Kook de pasta gaar in een ruime pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe terug in de pan en laat van het vuur. Doe de zalm erbij, kruid met peper en laat de pasta met zalm zo 5 minuten staan met het deksel op de pan.

2. Maak de dressing door de balsamico azijn en olijfolie te mengen. Doe de spinazie in een grote kom en zet deze met de dressing en pijnboompitjes apart op tafel. Zo kan de hoeveelheid dressing naar wens worden aangepast.

3. Verdeel de pasta over de borden en zet de olijfolie met citroen apart op tafel. Zo kan de hoeveelheid olijfolie die over de pasta wordt gesprenkeld naar wens worden aangepast. Val hongerig aan en schuif het bord als je klaar bent tevreden en voldaan van je af.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht