Supersimpele maar heerlijke salade met tonijn

22 augustus 2020Dagmar
Blog post

In mijn studententijd at ik deze supersimpele maar heerlijke salade met tonijn graag in mijn destijds favoriete Italiaanse restaurant. Ook al is dat inmiddels bijna 20 jaar geleden (slik!), ik weet nog goed hoe lekker ik hem vond. De combi van ijskoude tonijn met sla, kappertjes, lekkere azijn en olijfolie was zo lekker. Dit is mijn versie die ik speciaal bedacht als Princes ambassadeur. Met een vleugje studenten sentiment.

Ingrediënten voor supersimpele maar heerlijke salade met tonijn
(lunchgerecht of licht hoofdgerecht voor 1 persoon)
1 blikje tonijnmoot met een vleugje olijfolie (Princes, 120 gram)
(bewaar het blikje tonijn minimaal een dag in de koelkast)
1 klein rood uitje (in fijne halve ringetjes of fijn gesnipperd)
2 handjes sla naar keuze
wat milde azijn
1 theelepel kappertjes
wat extra vierge olijfolie
wat olijfolie met citroen
peper en zout
 
Supersimpele maar heerlijke salade met tonijn recept
Sprenkel wat azijn over de sla en schik op een bord. Verdeel hier de tonijn, rode ui en kappertjes over. Breng de salade met tonijn verder op smaak met wat gewone olijfolie en olijfolie en citroen en kruid af met peper en zout. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit gerecht bedacht ik speciaal als Princes ambassadeur. De tonijn werd aan mij ter beschikking gesteld en ik bedacht er dit recept mee. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht