
Sriracha-gember zalm
Lekker en simpel: marineer wat zalmfilet een klein half uurtje in een marinade van sriracha en gembersiroop en gaar hem vervolgens in de oven. En klaar is je sriracha-gember zalm! Zoet en licht pittig, dat is echt weer eens een hele andere manier om je stukje zalm te eten.
Dit heb je nodig voor 2 personen (hoofdgerecht)
2 zalmfilets zonder vel à 125 gram per stuk
1.5 eetlepel sriracha
2.5 eetlepel gembersiroop
naar wens wat fijn gesneden bosui en zwarte sesamzaadjes
wat zout
Zo maak je de sriracha-gember zalm
1. Meng de sriracha met de gembersiroop en een snufje zout. Marineer de zalm er minimaal een half uurtje in.
2. Gaar de zalm vervolgens in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden (electrische oven). Bestrijk de zalm regelmatig met de marinade.
Serveer de sriracha-gember zalm met bijvoorbeeld gestoomde broccoli en aardappelschijfjes.
Er staan nog meer lekkere recepten met vis, schaal- en schelpdieren op vertruffelijk. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
1 Reacties
Maris
4 juli 2016 at 7:18 am
Lekker! Sriracha combineert perfect met zalm.