Spaghetti met gehakt, bacon en bier

28 februari 2020Dagmar
Blog post

Toen ik een recept tegenkwam voor spaghetti met bier en bacon vond ik dit meteen een geniaal idee. Ik kon al bijna proeven hoe lekker dit zou zijn! Ik maakte dan ook een eigen versie met rundergehakt, baconreepjes en tripel bier. En lekker dat dit was! Lees snel verder hoe je dit lekker stevig pastagerecht maakt!

Ik kwam op het idee om deze lekkere smaken te combineren toen ik dit recept zag. Ik heb er een eigen draai en gegeven en dit is het smakelijke resultaat. Een lekker stevig pastagerecht dat alleen nog maar lekker wordt als je hem serveert met vers geraspte Parmezaanse kaas. Mmm!

Ingrediënten voor spaghetti met gehakt, bacon en bier
(hoofdgerecht voor 4 personen)
240 gram (vezelrijke) spaghetti
ongeveer 550 gram (biologisch) rundergehakt
1 flesje tripel bier (0.33 liter)
150 gram baconreepjes
2 medium uien
3 dikke tenen knoflook
3 zoete tomaten (medium)
1 klein blikje tomatenpuree (van 70 gram)
100 gram tomatenfrito
1/2 runderbouillonblokje
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde peterselie
1 laurierblaadje
peper en zout
olijfolie

voor erbij: Parmezaanse kaas van een stuk

Spaghetti met gehakt, bacon en bier recept
1. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Bak de baconreepjes samen met de ui en knoflook, tijm en peterselie in 2 eetlepels olijfolie licht goudbruin.

2. Voeg het gehakt toe samen met de tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Prak het gehakt fijn. Bak zo’n 2-3 minuten en schenk dan het bier erbij. Voeg ook het halve bouillonblokje toe, het laurierblaadje, de frito en de in kwarten gesneden tomaten toe. Breng aan de kook gedurende ongeveer 20 minuten zodat het meeste vocht verdampt.

Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.

Verwijder het laurierblaadje. Kruid zo nodig de saus met nog wat peper en zout naar smaak en server de saus met de gare pasta en Parmezaanse kaas. Smullen maar!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht