Sous-vide zoete aardappel met labneh en geitenkaas

3 april 2021Dagmar
Blog post

Een zachte zoete aardappel op een laagje romige labneh afgetopt met verkruimelde frisse geitenkaas, gehakte geroosterde hazelnoten, afgetopt met wat frisse bieslook en een lekkere drizzle goede olijfolie. Dat is nog eens een smaakbom! Je kan dit gerechtje sous-vide bereiden of gebruik een gepofte zoete aardappel. Een lekker voorgerecht, bijgerecht maar ook zeker leuk als onderdeel van een borrel of buffetje.

Met dit recept gaar je de zoete aardappels sous-vide. Je kan ook een gepofte aardappel als uitgangspunt nemen voor dit recept. Tip: gebruik 1 zak per zoete aardappel want ik merkte dat ze wat lastiger vacuum trekken (lees de zak blijft wat lucht bevatten). Daardoor kan de zak komen bovendrijven.
De gare zoete aardappel plet je flink en vet je in met knoflook en olijfolie. Verder bestrooi je de zoete aardappel met wat fleur de sel voordat je hem in de oven schuift.
Na ongeveer 10 minuten onder de ovengrill maak je dit lekker gerechtje af met geitenkaas, hazelnoten, bieslook en lekkere olijfolie. Garneren doe je naar wens met bijvoorbeeld wat eetbare bloemetjes voor een extra kleurrijk effect!
Zin om deze smaakbom te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor sous-vide zoete aardappel met labneh en geitenkaas

per persoon
1 zoete aardappel in de schil van ongeveer 175 gram
wat labneh
ongeveer 1 eetlepel geroosterde grof gehakte hazelnoten
ongeveer 2 plakjes verse zachte geitenkaas (elk ong. 17 gram)
fijngesneden of geknipte bieslook
1 teentje geperste knoflook
fleur de sel of grof zeezout
olijfolie + wat extra lekkere extra vierge olijfolie om het gerecht af te maken

optioneel om te garneren
gedroogde bloemen confetti en/of eetbare bloemen

Verder heb je wat aluminiumfolie, een sous-vide staaf, vacuum zak, waterbad en vacuum apparaat nodig.

Sous-vide zoete aardappel met labneh en geitenkaas recept
1. 
Verwarm het waterbad voor op 90 graden. Boen de zoete aardappel schoon en droog af. Doe de zoete aardappel in een sous-vide zak en trek deze vacuüm. Leg de zoete aardappel 1.5 uur in het waterbad van 90 graden.

2. Verwarm de ovengrill met evt. hete luchstand voor op 230 graden. Zet een bakplaat met licht ingevet aluminiumfolie klaar. Haal de gare zoete aardappel uit de sous-vide zak en dep droog. Leg de zoete aardappel op de bakplaat en plet hem zodat het vruchtvlees zichtbaar wordt. Doe het teentje geperste knoflook met wat olijfolie in een kommetje en kwast de zoete aardappel hiermee in. Bestrooi met fleur de sel. Schuif de zoete aardappel ongeveer 10 minuten onder de ovengrill of totdat de schil bruin begint te verkleuren.

3. Verdeel wat labneh over een bord en leg hier de zoete aardappel op. Verkruimel hier de geitenkaas overheen. Verdeel de hazelnoten en bieslook erover. Drizzle wat lekkere olijfolie erover en garneer eventueel met wat bloemetjes. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht