Sous-vide tournedos

11 februari 2021Dagmar
Blog post

Onlangs heb ik voor het eerst tournedos sous-vide bereid. Ik gaarde de tournedos perfect medium rare met deze kooktechniek en serveerde zelfgemaakte sauce béarnaise, in wagyu vet gebakken aardappeltjes en een rucola truffel dressing erbij. Zo ontzettend lekker, alsof ik thuis at in een goed restaurant! Met dit receptje maak je heerlijke perfect gare medium rare tournedos.

Ook perfect gare medium rare tournedos sous-vide bereiden? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor sous-vide tournedos
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)
een dikke tournedos van ongeveer 180 gram
peper en zout
fleur de sel
boter en olijfolie of wagyu vet voor het afbakken

Optioneel: hier vind je het recept voor de béarnaise saus (aanrader)

Sous-vide tournedos recept
1. 
Verwarm het warm water bad voor op 54 graden voor medium rare tournedos. Dep het vlees droog en kruid met fleur de sel. Vacumeer. Gaar de tournedos 1 uur in het warm water bad.

2. Bak de tournedos een minuut aan elke kant in een hete pan met boter en olijfolie of wagyu vet. Snijd op de draad in plakken en serveer meteen, eventueel met de béarnaise saus.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht