Sous-vide picanha

3 mei 2021Dagmar
Blog post

Afgelopen jaar heb ik picanha ontdekt. Wat een ontzettend lekker stuk rundvlees met een mooie volle smaak! Na succes op de bqq besloot ik ook eens picanha sous-vide te bereiden en dat was ook al zo ontzettend lekker dus hierbij het recept!

Voor dit recept bestelde ik mijn tot nu toe favoriete picanha: staartstuk van het Hollands weiderund.
Perfect medium rare picanha sous-vide bereid. Dit is echt geweldig lekker. Categorie doe mij dit maar als laatste avondmaal. Serveersuggestie: heerlijk met deze koude aardappelsalade met spekjes en truffel en een simpele rucola salade met gemarineerde tomaatjes, olijfolie, aceto balsamico en een paar drupjes olijfolie met zwarte truffel. Plus natuurlijk een goed glas rode wijn 🙂
Het grote voordeel van sous-vide bereiden vind ik dat je het gehele vlees perfect op de gewenste temperatuur krijgt. In mijn geval is dat medium rare. Na de sous-vide bereiding van 2 uurtjes op 54 graden heb ik het stuk vlees rondom kort gegrild voor een rokerig smaakje. Miljaar, wat lekker!
Je kunt picanha natuurlijk ook heel lekker en traditioneel op de bbq bereiden. Over deze sous-vide bereiding ben ik ook erg te spreken, watertandend lekker dit!

Ingrediënten voor sous-vide picanha
1 stuk picanha van 500 gram (ik kocht staartstuk van het Hollands weiderund)
Gedroogde en/of verse Italiaanse kruiden
grof zeezout
peper en zout
olijfolie

verder nodig
een grillpan, sous-vide staaf, vacuĂĽm zakken, een sous-vide bad en een vacuĂĽm apparaat

Sous-vide picanha recept
Verwarm het sous-vide bad voor op 54 graden. Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Vacumeer de picanha. Gaar de picanha 2 uur in het voorverwarmde sous-vide bad. Dep het vlees droog en vet in met wat olijfolie. Grill de picanha rondom in een hete grillplan, 1 minuutje op elke kant. Snijd de picanha daarna op de draad in plakken. Kruid met de Italiaanse kruiden en grof zeezout. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht