Sous-vide kip Caprese

11 februari 2021Dagmar
Blog post

Met dit recept maak je heerlijke sous-vide kip Caprese. Heerlijke malse kip sous-vide gegaard met plakjes buffelmozzarella, zelfgemaakte groene pesto, groene asperges en gemarineerde tomaat. De asperges zijn ook sous-vide gegaard maar je kunt ook deze groene asperges met zeezout en olijfolie uit de oven erbij serveren, ook heel lekker! Je kunt dit licht hoofdgerecht prima serveren in een menu met meerdere gangen en ik heb ook nog een bijpassende wijntip voor je. 

Ingrediënten voor sous-vide kip Caprese 
(licht hoofdgerecht voor 2 personen)
1 (biologische) kipfilet van ongeveer 150 gram
10 groene asperges
3 – 6 plakjes (buffel)mozzarella
groene pesto *
6 gemarineerde tomaatjes
wat kleine blaadjes basilicum om te garneren
peper, zout, fleur de sel
olijfolie, vloeibare boter, roomboter
1/2 theelepel Portugese kipkruiden
aluminiumfolie

voor de droge pekel
1/4 theelepel opgehoopte suiker en 1/4
opgehoopte theelepel zout

verder heb je een sous-vide staaf, vacuum zakken en vacuum apparaat nodig

Wijntip: een sauvignon blanc

* je maakt met dit recept een ruimte hoeveelheid pesto waar je nog meer lekkere dingen mee kan doen

Sous-vide kip Caprese recept
1. 
Maak de groene pesto en zet tot gebruik afgedekt weg in de koelkast. Dep de kip droog en breng een droge pekel aan van 1 opgehoopte 1/4 theelepel suiker en 1 opgehoopte 1/4 theelepel zout. Zet de kip afgedekt een nacht in de koelkast. Door te pekelen houdt de kip meer vocht vast.

2. Verwarm de volgende dag het waterbad voor op 63 graden. Spoel de kip af met koud water en dep goed droog. Kruid de kip met de kipkruiden en een snufje zout. Doe de kip in een sous-vide zak en trek deze vacuüm. Leg de kip 1.5 uur in het waterbad van 63 graden. Haal eruit en houd warm tussen aluminiumfolie. Verwarm het waterbad naar 84 graden.

3. Snijd de onderkantjes van de asperges en gooi deze weg. Doe de asperges in een sous-vide zak (zo nodig 2) en voeg een klontje roomboter toe. Trek vacuüm en gaar de asperges 20 minuten in het waterbad van 84 graden.

4. Als de asperges bijna klaar zijn verhit je wat boter en olijfolie en bak je hierin de kipfilet kort rondom goudbruin. Snijd in plakken.

Opmaken:
Verdeel de groene asperges over 2 borden. Verdeel hier de plakjes kip over met een schijfje mozzarella ertussen. Schep wat groene pesto op het bord, roer wat groene pesto los met wat olijfolie en verdeel ook deze over het bord. Garneer met de gemarineerde tomaat en basilicumblaadjes. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht