Sous-vide kabeljauw met ras el hanout en beurre blanc

23 oktober 2021Dagmar
Blog post

Beurre blanc is een ontzettend lekkere saus voor bij bijvoorbeeld coquilles en verschillende soorten witte vis. De basis voor deze beurre blanc is een witte wijnsaus waar vlak voor het serveren wat roomboter door is geroerd. Heerlijk! De sous-vide kabeljauw is gegaard met wat ras el hanout. Dat is weer eens wat anders en erg lekker!

Dit klein hoofdgerecht past mooi in een menu met meerdere gangen. De beurre blanc is bord aflikwaardig lekker en is een mooie combinatie met de groene asperge tips met olijfolie en zeezout uit de oven en de volle kruidige smaak van ras el hanout waar de kabeljauw mee is gekruid.

Ingrediënten voor sous-vide kabeljauw met ras el hanout en beurre blanc (klein hoofdgerecht voor 4 personen)
een kabeljauw filet met huid van ongeveer 280 gram
1 x dit witte wijn saus recept
ongeveer 200 gram groene asperge tips
1 theelepel ras el hanout kruidenmix
roomboter en liefst geklaarde boter
grof zeezout om te pekelen
fleur de sel
extra vierge olijfolie
eetbare bloemen om te garneren

Verder heb je sous-vide materialen nodig

Sous-vide kabeljauw met ras el hanout en beurre blanc recept
1. 
Verwarm het waterbad voor op 50 graden. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Pekel de kabeljauw door de vis te bedekken met een laag grof zeezout (het witte deel) en een kwartiertje te laten staan. Door dit te doen krijgt de kabeljauw een mooie structuur en wordt hij veel smaakvoller. Verwijder vervolgens het zout zoveel mogelijk met wat keukenpapier. Spoel de vis af en dep droog.

2. Wrijf het witte deel van de kabeljauw in met de ras el hanout kruidenmix. Snijd de kabeljauw in 4 mooie gelijke stukjes. Leg op elk stukjes vis een plakje roomboter en vacumeer. Ik vacumeerde elk stukje apart.

3. Gaar de vis 30 minuten in het water bad. Ondertussen bereid je ook de groene asperge tips: leg ze in een ovenschaal en breng ze op smaak met extra vierge olijfolie en zeezout. Schuif ze zo’n 15-20 minuten in de oven en houd warm tot gebruik.

4. Bereid de witte wijnsaus. Dit kun je voorbereiden en dat raad ik je ook aan. Voeg de roomboter pas toe vlak voor het serveren want je kunt beurre blanc na het toevoegen van boter niet meer opwarmen. Dan schift de saus.  

5. Als de kabeljauw gaar is knip je de puntjes van de gevacumeerde zakjes en schenk je het vocht weg. Bak de stukjes kabeljauw op de velkant in beurre noisette met wat olijfolie of geklaarde boter. Overgiet de stukjes vis met de (gekarameliseerde roomboter) tijdens het bakken. Let op: bakken hoeft maar heel kort, meer om de huid wat krokant te krijgen. De kabeljauw is immers al gaar. Zorg dat de witte wijnsaus warm is.

6. Roer er enkele kleine klontjes roomboter door de witte wijnsaus tot deze volledig zijn opgenomen.

Verdeel de groene asperges over de borden. Leg de stukjes kabeljauw op sw borden erbij. Kruid de kabeljauw met wat fleur de sel. Garneer en dien op met de beurre blanc.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht