Sous-vide hamburger met cheddar

11 april 2021Dagmar
Blog post

Echt, probeer dit recept eens uit als je in het bezit bent van een sous-vide apparaat. Zo lekker! Met de sous-vide bereiding maak je de lekkerste hamburgers ooit want:
– perfect gegaard;
– een lekkere bite:
– lekker mals, sappig en smaakvol.
Met de sous-vide staaf die ik sinds kort bezit maak ik het ene lekkere gerecht na het andere. Dit keer heb ik mijn favoriete hamburgers sous-vide bereid: een lekker getoast brioche broodje belegd met frisse knisperende ijsbergsla, mayonaise, zoetzure ketchup, gekarameliseerde ui, een lekkere plak cheddar, zoetzure augurk en een hamburger van het Hollands weiderund, perfect medium rare. Mmm!

Perfect gegaarde sous-vide hamburger. Geloof me, dit wil je.
Dankzij de sous-vide bereiding krijg je precies de gewenste garing en bovendien een malse, sappige burger vol smaak.
Zin deze heerlijke medium-rare sous-vide hamburger? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor sous-vide hamburger met cheddar
(voor 2 hamburgers / 2 porties)
2 (brioche) broodjes
2 x hamburgers dry aged van Hollands weiderund (2 x 115 gram)
2 plakken cheddar
wat ijsbergsla
wat plakjes zoet-zure augurk
1/2 ui
mayonaise
ketchup
peper en zout
vloeibare bakboter
spray met olijfolie

Serveer naar wens met frietjes en een frisse salade.

Verder heb je een sous-vide staaf, 1 vacuum zak, waterbad en vacuum apparaat nodig.

Sous-vide hamburger met cheddar recept
1. 
Verwarm het waterbad voor op 56 graden. Kruid de hamburgers met een snufje zout. Doe hamburgers samen in 1 sous-vide zak en trek deze vacuüm. Leg de hamburgers 45 minuten in het waterbad van 56 graden.

2. Als de hamburgers bijna klaar zijn toast je alvast de broodjes en karameliseer je de ui. Snijd de broodjes open en spray ze licht in met olijfolie. Toast de broodjes licht goudbruin en krokant in een koekenpan met anti-aanbak laag zonder vetstof. Leg de getoaste broodjes apart en smelt wat boter in dezelfde pan. Karameliseer de ui en kruid met peper en zout. Zet alvast alle overige ingrediënten klaar.

3. Dep de hamburgers droog. Verhit wat boter en bak de hamburgers kort rondom in een hete pan. Na ze omgedraaid te hebben leg je de plakjes cheddar erop. Als ze klaar zijn kun je de hamburgers gaan bouwen.

Bouw de burgers door achtereenvolgens de onderste helft van het broodje te beleggen met: mayonaise, ijsbergsla, de hamburger, augurk, ui, ketchup en tenslotte de bovenste helft van het broodje. Steek er eventueel een steakmes in om alles op zijn plek te houden.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht