Sous-vide beenham

24 mei 2021Dagmar
Blog post

Deze keer heb ik beenham eens sous-vide bereid. Na een kleine 3 uur sous-vide garen heb ik de beenham nog even aangebraden voor een lekker aangebraden korst en smaak. Daarna was het alleen nog maar een kwestie van de beenham in plakken snijden vooralsnog ervan te kunnen genieten.

Malse, perfect gare beenham, sous-vide bereid. Heerlijk met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Of wat dacht je van reepjes beenham i.c.m. romige pasta? Ook lekker: een broodje werrem sjink!

Ingrediënten voor sous-vide beenham
ongeveer 500 gram beenham
peper en zout
wat gedroogde tijm
boter

Verder heb je een sous-vide staaf, 1 grote vacuum zak, waterbad en vacuum apparaat nodig.

Sous-vide beenham recept
Verwarm het waterbad voor op 65 graden. Dep de beemham droog en kruid met peper, zout en wat tijm. Vacumeer en gaar zo’n 2 uur en 45 minuten in het warm water bad. Dep droog en braad kort rondom aan in hete boter. Snijd in plakken en serveer.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht