Sous-vide asperges

13 mei 2021Dagmar
Blog post

Natuurlijk heb ik in het aspergeseizoen ook een keer sous-vide asperges bereid en die lekker klassiek geserveerd. Met ham, krieltjes in de schil uit de oven, een gekookt eitje en geklaarde boter. Wat is dit toch een lekkere klassieker! Ik heb genoten van elk hapje. De sous-vide asperges waren heerlijk en precies goed. Doordat je ze sous-vide bereid zit er veel meer smaak aan de asperges en zijn ze minder waterig. Een aanrader!

Asperges sous-vide bereid:
dankzij de sous-vide bereiding zijn de asperges wat zoeter, smaakvoller, minder waterig en precies goed gaar!

Ingrediënten voor sous-vide asperges

per persoon
ongeveer 3 – 5 geschilde asperges
een plakje roomboter
peper en zout

verder nodig
sous-vide staaf, vacuüm zakken, een sous-vide bad en een vacuüm apparaat

Sous-vide asperges recept
Verwarm het waterbad voor op 88 graden. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges. Vacumeer de asperges met de roomboter en kruid met peper en zout. Gaar de asperges 40 minuten sous-vide. Haal de asperges uit het warm water bad. Ik bewaarde ze nog ongeveer 10-15 minuten tussen een theedoek zodat ik alles op mijn gemak kon afronden voor het serveren. Knip daarna de zak open en serveer ze naar wens, bijvoorbeeld klassiek zoals op de foto.

Tip: bij mij kwamen de asperges gedeeltelijk bovendrijven. Op een of andere manier blijven ze lastig gevacumeerd en komt er lucht bij. Als je dat merkt leg er dan wat zwaars op zodat de asperges onder water blijven, bijvoorbeeld met een zware schuimspaan.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht