Snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa

13 april 2018Dagmar
Blog post

Deze snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa is een goedgevulde soep die binnen een handomdraai op tafel staat. De zoete, kruidige en licht pikante soep zit bomvol lekkere smaakmakers zoals gegrilde paprika’s, harissa en tomatenpuree en daarmee tover je een pan met een paar ingrediënten binnen een half uurtje om in een smaakvolle soep vol groente. Door slim gebruik te maken van o.a. gegrilde paprikastukjes uit het vriesvak lukt dat prima. Harissa is een soort kruidige Marokkaanse sambal op basis van tomaat en chili. Een lepeltje harissa doet wonderen in bijvoorbeeld sauzen en past perfect bij deze goedgevulde soep.

Snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa

Snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa: een zoete, kruidige en licht pikante soep. Harissa is verkrijgbaar in de meeste supermarkten. De harissa die ik in dit recept gebruikte zat in een foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik bedacht er deze lekkere soep mee.  Als je niet van pikant houdt dan laat je de harissa weg of je gebruikt maar een klein beetje. 

Snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa
Je zou nog wat stukjes (gebakken) worst kunnen toevoegen aan de soep. Denk bijvoorbeeld aan salami, chorizo of sucuk.

Snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa
Je zou de soep ook nog kunnen garneren met wat fijngesneden bosuitjes. Dat zorgt voor wat extra kleur en een frisse toets. 

Ingrediënten voor snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa
200 gram gegrilde paprikastukjes (diepvries)
1 ui
1/2 theelepel harissa
1 volle theelepel tomatenpuree
1 pakje (350 gram) Heinz tomaten frito
300 ml water
2 tomaten
1 eetlepel olijfolie

optioneel:
40 gram salami, chorizo of sucuk in kleine stukjes gesneden
2 fijngesneden bosuitjes om te garneren

Snelle tomaten paprika soep met een vleugje harissa recept
Snipper de ui en bak glazig in de olijfolie. Verwarm de tomatenpuree en harissa 2-3 minuten mee. Doe de paprika stukjes erbij en verwarm ze totdat ze zacht zijn. Doe de tomaten frito en het water erbij. Kook 15 minuten zachtjes. Snijd de tomaten in blokjes en doe deze in de soep. Deze hoeven alleen maar even meeverwarmd maar niet gekookt te worden. De licht bittere smaak en net andere textuur is een lekkere aanvulling op de zoete, kruidige en pikante smaak van de soep.

Mocht je stukjes worst gebruiken bak deze dan kort tot de oliën beginnen vrij te komen en verwarm  deze dan op het laatst even mee. Garneer eventueel met wat fijngesneden bosui.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de harissa zat  in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot hem te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht