Snel, simpel en lekker: kip met sperzieboontjes uit de wok

6 juni 2018Dagmar
Blog post

Met dit recept maak je na een drukke dag snel, simpel en lekker kip met sperzieboontjes uit de wok. De basis zijn gewokte kipdijfiletreepjes die je kort en krachtig wokt en vervolgens verder gaar in een saus met kokosmelk, sambal badjak, sereh, vissaus en ketjap medja. Door een scheut water toe te voegen gaar je in dezelfde wok bevroren sperzieboontjes mee. Ondertussen dat de sperzieboontjes garen kook je udon noedels gaar zodat ze tegelijkertijd klaar zijn. Udon noedels zijn lekkere dikke slurpnoedels, heel lekker! 

Ingrediënten voor kip met sperzieboontjes uit de wok
(hoofdgerecht voor 3 personen)
400 gram kipdijfilet reepjes
1 grote ui
2 theelepels sambal badjak
1/2 theelepel gehakte sereh (puree uit potje)
1 theelepel vissaus
50 ml ketjap medja
200 ml romige kokosmelk
180 gram udon noedels
175 gram fijne Franse sperzieboontjes (diepvries)
wokolie

Kip met sperzieboontjes uit de wok recept
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snipper de ui. Dep de kipreepjes droog met wat keukenpapier. Verhit 2 eetlepels wokolie op hoog vuur. Bak de kip in porties rondom goudbruin aan op hoog vuur (Pas op spatten!). Doe alle kip in de wok en bak de ui mee tot deze glazig is. Zet het vuur wat lager. Voeg sambal badjak, sereh en ketjap toe. Schenk de kokosmelk erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg een scheut water toe en doe de bevroren sperzieboontjes erbij. Gaar de sperzieboontjes in de saus en kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de boontjes eerder klaar zijn dan de noedels dan zet je het vuur laag. Breng de saus met de kip en sperzieboontjes desgewenst op smaak met een theelepel vissaus.

Serveren: verdeel de kip met sperzieboontjes en noedels over de borden en serveer meteen. Lekker met atjar, zoet-zure komkommer, blokjes augurk en kroepoek. Ik serveerde er nog een ter plekke in elkaar geknutselde atjar-salsa bij om aan mijn portie dagelijkse groente te komen (atjar met blokjes mango, rode paprika, augurk en limoensap en -rasp). Mmm!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht