Slowcooker butter chicken

Ben jij ook zo dol op Indiase butter chicken? Met dit recept maak je heel makkelijk heerlijke kruidige slowcooker butter chicken! Lekker met bijvoorbeeld rijst, naan en raita.


Ingrediënten voor slowcooker butter chicken
(voor ongeveer 4 porties)
600 gram kipdijfilet (zonder huid en bot, in stukjes van ongeveer 1.5 cm)
350 gram tomaten frito
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
2 uien (gesnipperd)
4 dikke tenen knoflook (geraspt)
olijfolie
vloeibare bakboter (of roomboter naar wens)
butter chicken kruiden
1 opgehoopte theelepel gemalen gember
1 theelepel zoet gerookt paprikapoeder
1 theelepel aleppo peper (of kashmiri chili poeder of gewone chili poeder)
1 theelepel gemalen fenegriekzaadjes
2 eetlepels + 1 theelepel Vadouvan (kruidenmix)
1 opgehoopte eetlepel Garam masala (kruidenmix)
1 theelepel zout
om af te maken
200 ml kokosmelk
100 gram Griekse yoghurt
wat gemalen kaneel
ongeveer 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
Slowcooker butter chicken recept
1. Bak de gesnipperde uien glazig in ongeveer 3 eetlepels boter op medium vuur. Voeg wat olijfolie toe en bak de geraspte knoflook, kruiden en tomatenpuree 2-3 minuten mee op medium vuur. Let erop dat de kruiden niet te zeer aanbakken (of nog erger: aanbranden). Voeg de tomaten frito toe + ongeveer 75 ml water en roer aanbaksels los.
2. Doe de stukjes kip en de saus in de slowcooker. Gaar 4 uur op de lage stand. Roer af en toe. Mocht de saus wat dreigen aan te koeken, doe er dan een klein beetje water bij en roer alles goed door elkaar.
Als de kip klaar is schakel je de slowcooker uit. Voeg Griekse yoghurt en kokosmelk toe en meng alles goed. Breng verder naar wens op smaak met wat gemalen kaneel en ongeveer een theelepel donkerbruine basterdsuiker. Proef en kruid naar wens bij.
Serveer met bijvoorbeeld rijst, naan en raita.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
5 Reacties
Roxanne
31 oktober 2021 at 4:02 pm
mijn vriend is allergisch voor kokos, zou je dit recept ook zonder kokos kunnen maken met een andere toevoeging?
Dagmar
1 november 2021 at 6:30 pm
Hallo Roxanne, dat kan denk ik prima. Bijvoorbeeld door de kokosmelk te vervangen door slagroom. Misschien iets minder omdat slagroom wat dunner is dan kokosmelk. Even bekijken dus. Geniet ervan!
Linda
8 november 2021 at 11:34 pm
Wat een heerlijke curry! De beste die ik tot nu toe gemaakt heb. Bijna 5 uurtjes in slowcooker gedaan. Iets te royaal met de chili gestrooid…maar verder was het echt smullen. Dit is een blijvertje.
Dagmar
10 november 2021 at 3:28 pm
Superleuk Linda, bedankt voor je reactie!
Thuiskok Den Haag
10 maart 2022 at 2:29 pm
Super recept! Ik ga deze zeker toevoegen aan mijn receptenbestand. Bedankt!