Schol met ravioli en asperges

1 juli 2017Dagmar

Dit gerecht had ik al meer dan een jaar in mijn hoofd en onlangs eindelijk gemaakt: gebakken schol op een bedje van groene asperges en ravioli gevuld met ricotta en truffel in een geklaarde boter-salie saus. Erbij Parmezaan en citroen. Het was vertruffelijk! In dit recept leg ik je uit hoe je dit lekkere hoofdgerecht met schol maakt.

Schol met ravioli en asperges
Gooi hoge ogen en zet deze schol met ravioli en asperges op tafel tijdens een etentje. Een restaurantwaardig hoofdgerecht met schol.

Ingrediënten voor de schol met ravioli en asperges
(hoofdgerecht voor 1 persoon)
2 scholfilets
125 gram mamma bella girasoli eekhoorntjesbrood – truffel ravioli (vriesvak Albert Heijn)
100 gram groene asperges (vriesvak Albert Heijn)
75 gram roomboter + extra
4 blaadjes salie
1 eetlepel croutons
1 eetlepel bloem
peper en zout
olijfolie
wat versgeraspte Parmezaanse kaas
een schijfje citroen

Verder heb je een ovenschaal nodig.

Schol met ravioli en asperges
Ravioli gevuld met ricotta en truffel met boter-salie saus en Parmezaan in combinatie met groene asperges en gebakken schol in een licht krokant jasje. Een hele lekkere combinatie. Het schijfje citroen is niet alleen mooi maar biedt ook een beetje friszuur tegenwicht tegen de volle smaak van de botersaus. Yum!

Schol met ravioli en asperges recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Doe de asperges in een ovenschaal met wat olijfolie. Kruid met (zee)zout. Spoel de scholfilets af en dep droog met keukenpapier. Breng een pan gezouten water aan de kook. Verwarm 75 gram roomboter in een pannetje. Als de boter is gesmolten zet je het pannetje meteen van het vuur. Schep de witte laag eraf met een lepel. Als je de pan ietwat schuin houdt gaat dat nog beter. Schenk de gesmolten boter in een hittebestendig kommetje maar pas op dat je het bezinksel niet mee schenkt. De goudgele vloeistof  die over is gebleven is je geklaarde boter.

2. Zet de asperges ongeveer 15 minuten in oven of totdat de topjes ietwat bruin beginnen te verkleuren. Verkruimel de croutons op een bord en meng met de bloem. Kruid met peper en zout. Meng gelijkmatig. Paneer hier de scholfilets in. Smelt een flinke klont roomboter en bak hier de gepaneerde schol in. Verwarm ondertussen de geklaarde boter met de verfrommelde blaadjes salie. Laat een paar minuten trekken en verwijder de blaadjes salie dan. Kook ondertussen de ravioli gaar. Als ze na zo’n 3 minuten komen bovendrijven dan zijn ze klaar. Doe de gare ravioli in de boter-salie saus. Zorg dat de ravioli zijn bedekt met een laagje van deze boter-salie saus. Als alles klaar is kun je het bord gaan opmaken. Tip: houd eventueel de vis warm tussen wat aluminiumfolie.

3. Schep de ravioli in een soepbord. Sprenkel er wat Parmezaan over. Schik de asperges op de ravioli en daarbovenop de scholfilets met het schijfje citroen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht