Schelvis met paddenstoelen

1 maart 2019Dagmar
Blog post

Deze schelvis met paddenstoelen bak je in wat walnootolie en een scheutje vloeibare bakboter. Het is een snel en net weer even anders-dan-normaal gerechtje dat je als klein lunchgerecht of als tussengerecht kunt serveren. Of maak er culinair de blits mee door er een witte wijnsaus bij te serveren. Als je dat wil kun je het gerechtje met wat cress en eetbare bloemen net zo mooi opmaken als op de foto.

Schelvis met paddenstoelen

Serveer eens paddenstoelen bij een stukje vis! Dat is weer eens wat anders. Net zoals het gebruik van de walnootolie. Je zou eventueel nog wat parmaham kunnen bakken en in stukken kunnen breken. Met deze baconachtige parmaham schotsen maak je er weer een ander en nog wat specialer gerecht van. Een gerechtje waar je leuk mee kunt variëren dus!

Schelvis met paddenstoelen
Schelvis met paddenstoelen: simpel en snel klaar. Mocht je dit gerechtje tijdens een etentje willen serveren maak er dan de witte wijnsaus uit dit recept bij. Hemels!

Ingrediënten voor schelvis met paddenstoelen
(klein lunch- of tussengerecht voor 1 persoon)

een mooi stukje schelvis met vel van ongeveer 70 gram
50 gram shiitake paddenstoelen
walnootolie
vloeibare bakboter
peper en zout

eventueel om te garneren: cress en eetbare bloemen naar keuze

 Schelvis met paddenstoelen recept
Dep de vis droog. Halveer de shiitakes en/of snijd ze in kwarten. Kleine exemplaren kun je heel laten. Verhit wat walnootolie met een beetje vloeibare bakboter. Bak de paddenstoelen met wat peper en zout licht goudbruin en haal ze uit de pan. Houd ze warm. Verhit opnieuw wat walnootolie met boter. Bak de schelvis op de velkant tot hij bijna gaar is en keer hem dan om. Bak hem nog heel even op deze andere zijde. Kruid met peper en zout. Serveer de schelvis met de paddenstoelen en eventueel de garnering.

Geniet ervan, Dagmar

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht