Saoto

14 september 2020Dagmar
Blog post

Onlangs mocht ik een hartstikke leuk pakket vol producten van Faja Lobi ontvangen. Daar was ik heel enthousiast over en blij mee want ik ben nog onbekend met de Surinaamse en Hindoestaanse keuken. Als foodie vind ik het hartstikke leuk om nieuwe smaken te ontdekken en dus maakte ik al snel eindelijk eens saoto met behulp van de kruidige basisbouillon Faja Lobi saoto trafasie. En dat was een succes! Het resultaat was een grote pan zoete, hartige en kruidige kippenbouillon die ik aftopte met een gekookt ei, gebakken uitjes, taugé en sambal goreng kentang manis (heerlijke pittige kruidige mini aardappel frites). Dit is zeker voor herhaling vatbaar en dus schreef ik het recept voor mijn versie van saoto diezelfde avond nog uit!

Op basis van deze krachtige basisbouillon van Faja Lobi maakte ik voor het eerst de populaire en smakelijke saoto die al een kleine eeuwigheid op mijn foodie kooklijstje stond. Wat lekker zeg!
Als je net zoals ik van goedgevulde kruidige soep houdt dan is dit vast een soep naar je hart. Ik maakte de saoto met wat hulp van Sandhia’s (Sandhia maakt onderdeel uit van het Faja Lobi familiebedrijf) saoto recept uit haar bekroonde familie kookboek en gaf er een eigen draai aan. Dit zal beslist niet de laatste keer zijn dat ik deze lekkere soep maakte, dit smaakt naar meer! Heb je zin om deze saoto te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor Saoto 
(voor ongeveer 1200 ml soep / ongeveer 4 porties)
450 ml kippenbouillon (liefst zelfgemaakte kippenbouillon)
1 pot Faja Lobo saoto trafasie (360 gram)
200 gram gaar kippenvlees (gepluist) *
1 cm zeer fijngesneden of geraspte verse laos
1 cm zeer fijngesneden of geraspte verse kentjoer
2 eetlepels ketjap medja
een mespuntje chili flakes (meer of minder naar smaak)
100 gram fijngesneden spitskool
2 eetlepels gebakken uitjes

om de saoto mee af te toppen en te garneren
ongeveer 4 handjes taugé
4 hardgekookte eieren (gehalveerd)
gebakken uitjes
sambal goreng kentang manis (pittige kruidige mini aardappel frites)
eventueel wat takjes lavas

* tip
mocht je mijn kippenbouillon recept maken dan kun je het gaar kippenvlees uit dit recept gebruiken voor deze saoto

Saoto recept
1. Breng de kippenbouillon met de Faja Lobi saoto trafasie aan de kook samen met een flinke scheut water, het kippenvlees, spitskool, laos, kentjoer, chili flakes, gebakken uitjes en ketjap medja. Laat 10 minuten zachtjes koken.

2. Verdeel de eieren over soepkommen en doe in elke kom een handje tauge. Giet de hete saoto eroverheen en top af met gebakken uitjes en sambal goreng kentang manis. Garneer eventueel met een takje lavas. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: de Faja Lobi saoto trafasie zat in een pakket dat ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht