Salsa verde

28 maart 2021Dagmar
Blog post

Als ik had geweten hoe lekker zelfgemaakte salsa verde is, dan had ik dit lekker sausje beslist al veel eerder gemaakt! Na een tip op instagram van @debezorgdelunchjuffrouw om eens salsa verde te maken heb ik verschillende recepten bekeken en uiteindelijk deze versie gemaakt met makkelijk in Nederland te verkrijgen ingrediënten. Zo heb ik tomatillo’s vervangen door groene paprika. I.p.v. koriander heb ik peterselie gebruikt omdat ik daar niet van houd en ik heb extra limoensap gebruikt. De zaadjes uit de jalapeno’s heb ik achterwege gelaten. Het resultaat: een lekkere frisse saus met een tikje pit. Erg lekker!

Je karameliseert groene paprika, groene jalapeno’s, ui en knoflook onder een hete ovengrill. Daarna pureer je deze groenten met limoensap, kruiden en een scheutje water in de blender. Dat is alles! Lekker bij bijvoorbeeld pulled chicken taco’s, als sausje bij de bbq en bijvoorbeeld gegrilde kip. Maar ook als nacho dip! Mmm!
Ook eens maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor 1 portie salsa verde
1 groene paprika
3 teentjes knoflook
1 ui
2 groene jalapeno’s
olijfolie
sap van een halve limoen
de blaadjes van ongeveer 1/3 bosje peterselie of koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel fijn zout

verder heb je een blender en bakplaat bekleed met aluminiumfolie nodig

Salsa verde recept
1. 
Verwarm de ovengrill voor (ik gebruikte de ovengrill met hetelucht functie en nam 230 graden als uitgangspunt hierbij). Zet de bakplaat met aluminumfolie klaar. Verwijder de steel en zaadlijst van de groene paprika. Snijd de paprika in grove stukken. Verwijder de velletjes van de knoflook en plet de knoflook. Verwijder de steeltjes en zaadlijsten van de jalapeno’s en halveer ze in de lengte. Snijd de ui in grove halve ringen. Hussel alles met een eetlepel olijfolie goed door elkaar in een kom en spreid over de bakplaat. Schuif onder de grill en laar de groenten karameliseren. Draai ze halverwege om.

2. Doe de groenten in de blender met de overige ingrediënten en een scheutje heet water en pureer tot een wat dikkere saus zoals op de foto. Schraap tussendoor een paar keer de blenderwand schoon en pureer tot de saus de gewenste consistentie heeft. Als hij te dik blijft en daardoor niet goed pureert, doe er dan nog een extra scheutje heet water bij. Proef of hij naar wens op smaak is en kruid naar wens eventueel bij. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht