Salade watermeloen en feta met een twist

27 juli 2020Dagmar
Blog post

Een salade met watermeloen en feta, maar dan anders! Wat deze salade bijzonder en anders maakt zijn de kruidige, zoete en lauwwarme tomaatjes met feta uit de oven die je combineert met ijskoude watermeloen en cumelo! Cumelo is een soort kruising van een komkommer met meloen. Ook een leuke en weer even andere toevoeging dus. (Je kunt natuurlijk ook gewoon komkommer gebruiken.) De combi van warm en koud, zoet, ziltig, kruidig en fris is top. Als ik dit had geweten dan had ik dit lekker gerecht beslist eerder gemaakt!

Leuk om nieuwe ingrediënten te ontdekken, toch? Zo ziet de cumelo eruit. Zoals je kunt zien aan het etiket komt hij uit Puglia (Zuid-Italië). Extra leuk omdat ik daar in 2017 was! Cumelo is verkrijgbaar bij Jumbo.
Met deze versie van salade met watermeloen en feta zet je weer eens wat anders op tafel! Maken? Dat is makkelijk, lees snel verder!

Ingrediënten voor salade met watermeloen, feta en cumelo
(bijgerecht voor 2-3 personen)

200 gram ijskoude watermeloen blokjes
1 cumelo in blokjes (schil de cumelo en verwijder de zaadlijst, van het vruchtvlees snijd je blokjes)
250 gram zoete cherrytomaatjes
100 gram feta blokjes
1/4 rode ui in dunne ringen
2 theelepels Italiaanse kruiden
een paar takjes tijm
verse munt
peper en zout
olijfolie

Salade met watermeloen, feta en cumelo recept
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Meng in een ovenschaal met een scheutje olijfolie: tomaatjes, feta, rode ui, tijm, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Schuif de schaal een half uurtje in de oven. Schep halverwege alles even om. Verwijder de takjes tijm na een half uur in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm.

2. Meng de ijskoude meloen en cumelo met de lauwwarme tomaatjes en feta, schenk nog wat extra olijfolie over het gerecht en garneer met de verse munt. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: de cumelo zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht