Salade met gorgonzola, gekarameliseerde peer en ras el hanout

2 oktober 2021Dagmar
Blog post

Salade met gorgonzola en peer, maar dan net even anders!

Blauwe kaas en peer zijn een klassieke smaakklassieker! Ik gaf er een twist aan door de helft van de peer te karameliseren met wat ras el hanout en mix voor koek en speculaas. Door zowel gebakken als ongebakken peer toe te voegen heb je ook nog eens een extra verschil in smaak en textuur. In plaats van de wat meer traditionele walnoten zou je ook macadamia’s kunnen toevoegen. Ook erg lekker!
Zin gekregen in deze salade met gorgonzola, gekarameliseerde peer en ras el hanout? Lees dan snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor salade met gorgonzola, gekarameliseerde peer en ras el hanout (lunch / licht hoofdgerecht)

per persoon
ongeveer 60 gram gorgonzola of vergelijkbare blauwe kaas (in blokjes van 1 cm)
ongeveer 50 gram veldsla
1 peer
2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
1/4 theelepel ras el hanout
1/4 theelepel mix voor koek en speculaas
ongeveer 2 eetlepels geroosterde walnoten of macadamia’s
vloeibare boter
extra vierge olijfolie en balsamico
wat croutons, liefst zelfgemaakt
peper en zout

Salade met gorgonzola, gekarameliseerde peer en ras el hanout recept
1. 
Schil de peer, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak de helft van de blokjes peer in wat gesmolten boter met de suiker en kruiden tot de suiker is gesmolten. De andere helft houd je achter tot je de salade gaat samenstellen.

2. Breng de sla vlak voor het serveren naar wens op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout.

3. Voeg alle overige ingrediënten toe. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht