Salade met burrata, parmaham en balsamico rode bessen

20 juli 2021Dagmar
Blog post

Stel je eens voor. Zoete veldsla, romige burrata, stukjes krokante zilte parmaham, geroosterde pijnboompitten, gemarineerde umami tomaatjes en in balsamico gemarineerde friszure rode bessen. Deze salade vormt een heerlijke smaakcombinatie en is een echte smaakbom! Snel klaar!

Deze salade is op zichzelf al lekker, maar smaak ook goed bij deze BBQ zalm pakketjes met groenten, burrata en pesto met rode bessen!

Ingrediënten voor salade met burrata, parmaham en balsamico rode bessen
235 gram buffel burrata (uitlekgewicht 125 gram)
85 gram veldsla
70 gram gemarineerde tomaatjes
een paar eetlepels geroosterde pijnboompitten
4 tot 6 plakken parmaham
2 handjes rode bessen (gerist)
lekkere balsamico
lekkere olijfolie

Salade met burrata, parmaham en balsamico rode bessen recept
1. 
Schep de rode bessen door een royale hoeveelheid lekkere balsamico en laat ze even staan terwijl je met de rest van de salade aan de slag gaat. Bak de parmaham goudbruin in wat olijfolie. Laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier. Breek de krokante parmaham in kleine stukken.

2. Doe de veldsla in een salade kom of groot diep bord. Scheur de burrata in kleine stukjes en verdeel over de veldsla. Verdeel een paar eetlepel geroosterde pijnboompitten over de salade met de gemarineerde tomaatjes. Schep de in balsamico gemarineerde rode bessen over de salade en besprenkel met olijfolie. Verdeel de parmaham over de salade en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht