Romige schaaldierensaus

Schaaldierensaus, daar ben ik dol op! Héérlijk bij een lekker stukje vis maar ook als sausbasis voor lekkere gegratineerde coquilles Saint-Jacques. Of wat dacht je van zelfgemaakte ravioli gevuld met gamba’s en dragon met zeekraal, gebakken gamba’s en romige saus van schaaldieren? Wat je favo combi ook is, met deze lekkere schaaldierensaus wordt het vast een smakelijk succes! Ik gebruik zelfgemaakte bisque als basis maar je ook een goede kant-en-klare bisque als basis gebruiken. Uiteraard heb ik ook een recept voor je om zelf heerlijke bisque van Noorzee garnaaltjes te maken die je prima kunt invriezen. En vervolgens in een handomdraai omtovert in deze romige schaaldierensaus!


Ingrediënten voor romige schaaldierensaus
(voor ongeveer 150 ml romige schaaldierensaus)
100 ml bisque (liefst deze zelfgemaakte bisque)
50 ml kookzuivel (light)
een maizenapapje van 1 theelepel maïzena
Romige schaaldierensaus recept
Verwarm de bisque met de kookzuivel. Bind met het maizenapapje volgens de aanwijzingen op de maïzena verpakking.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
2 Reacties
Monique
4 januari 2021 at 1:13 pm
Héérlijk!!! Wel de kant en klare bisque van de Hanos gebruikt 🙂
Dagmar
4 januari 2021 at 5:04 pm
Hallo Monique, Leuk om te horen! Dat scheelt natuurlijk een hoop werk 🙂 ga ik ook eens proberen, bedankt voor de tip en je reactie 🙂