Romige orzo met zalm, gerookte forel en krokante parmaham

12 juli 2021Dagmar
Blog post

Deze orzo is een echte smaakbom. Denk aan romige kruidige orzo met groene asperge tips en anijsachtige venkel, blokjes zalm, gerookte forel, zilte krokante parmaham en frisse citroen. Lijkt dit pastagerecht je lekker? Lees dan snel verder hoe je het maakt!

Kijk eens hoe lekker smeuïg deze orzo is! In plaats van een volvette roomsaus heb ik de orzo op smaak gebracht met zuivelspread bieslook light. Ja ok. Ik heb er ook nog wat geraspte Parmezaan aan toegevoegd 🙂
Als je dol bent op volle smaken en de combinatie van romig en gerookt, dan is dit lekker hoofdgerecht met vis vast iets voor jou! Lees snel verder hoe je dit orzo gerecht maakt.

Ingrediënten voor romige orzo met zalm, gerookte forel en krokante parmaham

per persoon
75 gram orzo
125 gram zalmfiletblokjes
25 gram gerookte forelfilet in grove stukjes
50 gram groene asperge tips (gehalveerd)
50 gram venkel (het wit, fijngesneden, houd wat groen achter om mee te garneren)
ongeveer 4 eetlepels zuivelspread met bieslook (light)
ongeveer 4 eetlepels geraspte Parmezaan
2 plakken parmaham
wat zeste van een schoongeboende citroen
olijfolie
peper en zout

Romige orzo met zalm, gerookte forel en krokante parmaham recept
1. 
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Houd bij het afgieten wat kookvocht achter.

2
. Bak ondertussen de groenten met wat olijfolie tot ze wat zachter zijn maar nog wel een bite hebben. Kruid naar smaak met peper en zout. Bak de zalmfilet blokjes eveneens in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de parmaham goudbruin in wat olijfolie. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier en breek in grove stukjes.

3
. Doe de orzo in een kom en meng met de zuivelspread, Parmezaan en een beetje kookvocht tot een smeuïg geheel. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep de groenten en zalm voorzichtig door de orzo. Schep de orzo in een diep bord en top af met de forel, krokante parmaham, wat citroen zeste en garneer met wat van het achtergehouden venkelgroen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht