Romige kip met champignons en dragon

24 maart 2021Dagmar
Blog post

Met maar een paar ingrediënten maak je deze lekkere romige kip met champignons en dragon. De kip is lekker mals doordat je kipdijfilet als basis gebruikt en de saus is ondanks het gebruik van halfvolle koffiemelk en kookzuivel light lekker vol en romig. De dragon zorgt voor een bijzonder lekker anijsachtig smaakje. Lekker met bijvoorbeeld (gebakken) aardappeltjes, rijst, pasta of frietjes en gestoomde groenten.

Ingrediënten voor romige kip met champignons en dragon
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 4 personen)
ongeveer 450 gram (biologische) kipdijfilet stukjes
250 gram kastanjechampignons in schijfjes
300 ml halfvolle koffiemelk
250 ml kookzuivel light
2 theelepels gedroogde dragon
2 eetlepels kippenbouillonpoeder
vloeibare boter + extra vierge olijfolie
peper en zout

Romige kip met champignons en dragon recept
1. 
Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Bak de kip rondom aan in wat boter en olijfolie. Hij hoeft nog niet gaar te zijn. Schep de kip uit de pan en voeg opnieuw boter en olijfolie toe. 

2. Bak de champignons licht goudbruin en kruid ze met peper en zout. Als de champignons geen vocht meer afgeven voeg je de kip toe samen met de koffiemelk, kookzuivel, bouillonpoeder en dragon. Breng aan de kook en kook zachtjes gedurende ongeveer 20 minuten of totdat de kip gaar is. Roer regelmatig. Het gerecht is klaar als de kip gaar is en de saus wat is ingedikt. Proef en kruid naar wens verder af met peper en zout.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht