Review Marley Spoon Foodbox

27 januari 2018Dagmar
Blog post

Kennen jullie Stephanie nog? Zij deelde eerder haar recept voor verrukkelijke mini muffins met pindkaas botercrème op Vertruffelijk! Stephanie heeft weleens foodboxen uitgeprobeerd maar die van Marley Spoon kende ze nog niet. Het leek haar dan ook leuk om de Marley Spoon foodbox samen met haar gezin speciaal voor Vertruffelijk te reviewen. Benieuwd naar de Marley Spoon foodbox? Stephanie deelt graag haar ervaring met je!
Review Marley Spoon Foodbox

Wat leuk dat ik namens Dagmar van Vertruffelijk gevraagd ben om een zogenaamde Foodbox te mogen testen!

Als gezin met 3 opgroeiende kinderen in zeer uiteenlopende leeftijden (14, 10 en 3), is het wel eens lastig om een originele maaltijd op tafel te zetten waar iedereen van smult en waar bovendien voldoende variatie in zit. Of ja, wel eens lastig…laat ik zeggen dat het eigenlijk dagelijks een uitdaging is. Daardoor vervallen we vaak in gerechten die zich al bewezen hebben en dus sta ik graag open voor nieuwe ideeën!

Wat heel erg fijn is van de Marley Spoon box om te beginnen, is dat je kunt kiezen tussen 12 gerechten! Daarmee kun je zelf vooraf al beter inschatten of iets in de smaak zal vallen bij iedereen. Voor de testbox mocht ik kiezen uit 2 gerechten. Je geeft vervolgens aan wanneer je de box thuis wilt ontvangen, en in ons geval was dat op woensdagavond. Ideaal die avond levering, maar eerlijk is eerlijk: dat is bij de concurrerende boxen net zo handig geregeld.

Het uitpakken van een box vind ik altijd al een klein feestje, zo ook in dit geval. Marley Spoon bezorgd de maaltijden echter niet in dozen, maar in kartonnen zakken met een grote envelop erbij waar de recepten-kaarten in zitten. Het voordeel is dat alle ingrediënten per maaltijd in 1 zak zitten. Daar kan om te beginnen al niet zoveel in mis gaan. Ik had gekozen voor de volgende twee gerechten: Crunchy tijgergarnalen met vlugge roerbak en Spinazie-risotto.

Review Marley Spoon Foodbox
De zakken waarin de uitgekozen Marley Spoon maaltijden worden bezorgd. Alle voor de maaltijd benodigde ingrediënten zitten in 1 zak.

Review Marley Spoon Foodbox
De inhoud van de 2 zakken. Links alle ingrediënten voor de spinazie risotto, rechts alle ingrediënten voor de crunchy tijgergarnalen met vlugge roerbak. 

Bij het uitpakken van de zakken heb ik in ieder geval de interesse van de kinderen gewekt. Dat is al mooi! Ze beoordelen alvast op basis van de losse ingrediënten of ze het zullen gaan lusten of niet…Ach ja, als ik daar al naar zou luisteren kon ik me de moeite van het koken vaak besparen. Iedere keer weer zeg ik ze dat het eerst moeten proeven! Deze keer kijken ze uit naar de garnalen maar zien ze op tegen de grote doos champignons die er ook bij zit….

Omdat de zakken in de avond zijn geleverd, kunnen we de volgende dag pas beginnen met het eerste gerecht. Unaniem hebben de kinderen besloten te willen starten met de crunchy garnalen. Zoonlief Lucas (14) heeft besloten te willen helpen met koken, hij wil wel eens weten wat er met die garnalen gaat gebeuren. Dus mag hij van mij deze voor zijn rekening nemen, dan houd ik me bezig met de basmati rijst en roerbak groenten.

We starten met het lezen van de recepten-kaart. Hierin staat overzichtelijk en aan de hand van duidelijke foto’s in 6 stappen beschreven wat te doen. Al snel komen we erachter dat er toch wel meer dan 6 stappen nodig blijken, doordat ze meerdere handelingen onder 1 stap vermelden. Dat wekte even iets verwarring, dus nog eens rustig lezen, stapje voor stapje…Is ook heel handig om het begrijpend lezen te oefenen…  icon-smile-o

Helaas blijkt bij het snijden van de groenten dat het binnenste van de broccoli niet meer goed is, waardoor we in verhouding vooral paprika over hebben om te roerbakken. Van de buitenkant was dit niet te zien, dus ik kan het de samenstellers van de ingrediënten niet kwalijk nemen.

Review Marley Spoon foodbox
Crunchy tijgergarnalen met vlugge roerbak.

Uiteindelijk is het ons gelukt, en heb ik stiekem heel erg genoten van het samen kokkerellen, uitproberen van iets nieuws, en het enthousiasme waarmee we dit hebben gedaan. Hoewel ik normaal graag op gevoel kook, was ik nu wel heel erg gefixeerd op de recepten-kaart. Ik wilde precies doen wat erop stond zodat we ook een eerlijk oordeel kunnen vellen over de smaak.

Tijd om te proeven! Om te beginnen de rijst: die wordt namelijk door iedereen geproefd en als heerlijk beoordeeld. Maar laten we eerlijk zijn dat daar ook weinig te winnen viel. De roerbakgroenten zien er al iets enger uit voor alle 3 de kids. De oudste twee gaan ze toch proeven, maar onze dochter van 3 zit in een fase waarin NEE ook echt NEE is. We geven haar de rijst en peuteren nog een beetje broccoli uit de roerbak. Dat vindt ze verder prima…

Ondertussen laten wij ons het eten smaken. Manlief vindt het allemaal heerlijk, op een verdwaald stukje gember na. Ik vind persoonlijk de garnalen op zich lekker, maar het maïzena laagje eromheen niet zo super. Ik vraag me af of de olie heet genoeg is geweest, want echt bruin zijn ze niet geworden, en het deegje smaakt daardoor een beetje rauw. De groenten zijn gebakken met gember, en dat is natuurlijk een persoonlijke smaak, maar voor mij hoeft dat niet zo puur aanwezig te zijn.

De jongens proeven ondertussen van alles, en Lucas is vooral fan van zijn eigen garnalen, en eet daarnaast braaf alles op, en geeft aan de taugé lekker te vinden! Iets wat hij tot 5 minuten geleden nog als zeer onsmakelijk en goor had beschreven. Al met al zijn de meningen dus verdeeld over dit gerecht maar heeft het ons in ieder geval weer geïnspireerd…

De tweede dag maken we de Spinazie-risotto. Deze keer kan ik geen kinderen vinden die mee willen helpen omdat de vele champignons en voor hun ondefinieerbare voorwerpen (oesterzwammen) toch wel schrik hebben aangejaagd. Ik ben zeer benieuwd of we ze toch zo ver kunnen krijgen dat ze het in ieder geval gaan proeven!

Risotto is een gerecht dat ik persoonlijk erg lekker vind maar nog maar weinig zelf gemaakt heb. Dat heeft er mee te maken dat je echt bij de rijst moet blijven om aanbranden te voorkomen. In de regel is het in ons gezin lastig om met volle aandacht te koken omdat er altijd wel iemand even aandacht nodig heeft. Mijn gerechten zijn over het algemeen dan ook bestand tegen een verwaarlozing van een minuut of 5 als de situatie daarom vraagt…Maar goed, deze keer is iedereen paraat om te helpen met alles wat niet met het koken te maken heeft, en dat geeft me ook de nodige rust. De champignons en oesterzwammen gaan in de oven en geven de hele tijd al een heerlijke geur af (wat mij betreft!). Het roeren in de risotto is dan ook geen straf. En sinds ik een nieuwe houten snijplank en een groot Victorinox mes heb, is het ook een feest om de mis-en-place voor mijn rekening te nemen. Wederom heb ik wel iets langer de tijd nodig dan voorspeld door Marley Spoon, maar het is het hopelijk waard..

Review Marley Spoon foodbox
Het eindresultaat van de tweede kookronde: Spinazie-risotto met champignons en oesterzwammen. 

De oven gebakken champignons en oesterzwammen met knoflook zijn een shot in de roos, tenminste wat mij betreft. Hoewel onze jongste alweer gelijk roept dat ze niets wil proeven, doen de jongens beide hun best. De risotto vinden ze een beetje op sushi rijst lijken qua smaak, dus die is wel ok. De champignons en oesterzwammen proeven ze dapper, maar voor Julian bleken de texturen wat te exotisch, Lucas vind ze wel te eten, maar is zo lief om alles aan ons te geven omdat wij het zo lekker vinden  icon-smile-o

En zo eten we vandaag ons bordje risotto met spinazie leeg, maar ben ik persoonlijk meer onder de indruk van de paddenstoelen die ik zeker nog vaker zo simpel in de oven zal gaan bakken!

Tijd voor een eindoordeel: De Marley Spoon box (zakken) hebben verrassende recepten, ook de hoeveelheid is voldoende voor 3-4 personen (of 2 ouders en 2 kinderen). De recepten-kaarten zijn mooi, overzichtelijk en groot maar wel complexer dan je op het eerste oog zou kunnen denken. Wel leuk om te bewaren. De kwaliteit van de producten is redelijk tot goed. De prijs voor deze twee maaltijden voor ons gezin: € 48,80 vind ik persoonlijk aan de hoge kant, maar al met al, leuk om eens te proberen!

Verandering van spijs doet (uiteindelijk) altijd eten!

Groet Stephanie

Meer weten over de Marley Spoon foodbox? Neem een kijkje op www.marleyspoon.nl. Speciaal voor de lezers van Vertruffelijk krijg je met de code VERTRUFMARLEY € 25,- korting op je eerste Marley Spoon foodbox. Deze code is geldig tot en met 28 februari 2018.

Hoofdfoto: Marley Spoon, overige foto’s en tekst: Stephanie Konings

NB: de Marley Spoon maaltijden werden ter review aan Stephanie toegezonden en zij schreef er dit artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht