Review Le Creuset ovenschalen

31 oktober 2017Dagmar
Blog post

Wat is er nu zo fijn en speciaal aan Le Creuset ovenschalen? Zijn deze ovenschalen nu echt zoveel beter dan een gemiddelde ovenschaal? Vraag jij je dit ook af? En twijfel je misschien over de investering? Goed nieuws! Ik heb 2 Le Creuset ovenschalen voor je getest!

Review Le Creuset ovenschalen
Review Le Creuset ovenschalen
Dit zijn de twee kersenrode Le Creuset ovenschalen: een vierkante met de afmetingen 30 x 23 x 5 cm en een inhoud van 2.8 liter en een kleinere rechthoekige van 24,8 x 16 x 6 cm met een inhoud van 1.1 liter. De grote ovenschaal is verkrijgbaar voor €39,- bij bijvoorbeeld Kookexpert en de kleine kost hier € 29. Er zit maar liefst 5 jaar garantie op de ovenschalen.

Review Le Creuset ovenschalen
Ik koos voor twee verschillende formaten ovenschalen om de volgende redenen:
– Twee grote ovenschalen passen niet tegelijkertijd in mijn oven. Op deze manier kan ik een grote ovenschotel en een klein ander gerecht (bijvoorbeeld groente) tegelijkertijd garen in de oven.
– Ik maak graag geroosterde tomaatjes als bijgerechtje en de kleine ovenschaal is daar ideaal voor. En tsja, qua kleur viel ik voor de karakteristieke kersenrode Le Creuset kleur. Leuk: de ovenschalen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Review Le Creuset ovenschalen
In de grote ovenschaal maakte ik de op Vertruffelijk.nl populaire lasagna bolognese. Ik kon geen beter gerecht bedenken om de Le Creuset ovenschaal mee uit te proberen dan 1 van mijn signature dishes! De lasagna kwam perfect gaar uit de ovenschaal. Ik kon de lasagna makkelijk verdelen in stukken die moeiteloos zonder te blijven plakken uit de schaal geschept konden worden. Het viel me op dat lekker krokante randjes aan de lasagna zaten. Wat mij betreft maakt dat een lasagna nóg lekkerder. Met andere woorden; de lasagna kwam nog lekkerder uit de Le Creuset ovenschaal dan voorheen uit mijn good old glazen ovenschaal. De glazen ovenschaal heb ik dan ook dezelfde dag nog beslist en resoluut weggebracht naar de kringloopwinkel.

Review Le Creuset ovenschalen
In de kleine ovenschaal zette ik gegrilde ratatouille op tafel. Ik vind het erg leuk om de mooie ovenschalen op tafel te zetten. De groenten bleven lekker lang warm.

Samenvattend:

Ik zet nog even  samenvattend voor- en nadelen van deze ovenschalen voor je op een rij:

Voordelen van de Le Creuset ovenschalen
– De ovenschalen zijn magnetron-, diepvries- en vaatwasmachinebestendig
– Je hebt goed grip op de schalem dankzij de ergonomische handvatten. Dat gaf mij een prettig en veilig gevoel, je hebt immers iets in de schaal zitten wat loeiheet kan zijn.
– De ovenschalen zijn bestand tegen grote temperatuurschokken. Je  kan een ingevroren schaal rechtstreeks in de oven zetten.
– De ovenschalen zijn bestand tegen temperaturen tot 260 graden.
– De ovenschalen zijn mooi om op tafel te zetten.
– Meerdere schalen van verschillend formaat passen prima in elkaar en dat bespaart ruimte in je keukenkastjes.
– De ovenschalen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nadelen van de Le Creuset ovenschalen
– De ovenschalen kun je niet gebruiken op een rechtstreekse warmtebron. Dus bijvoorbeeld op het fornuis.

Kortom: de Le Creuset ovenschalen zijn prachtige producten waarvan ik denk nog veel en heel lang plezier van te hebben. De investering  van €39,- en € 29,- vind ik deze degelijke ovenschalen meer dan waard. Ben je benieuwd naar wat Le Creuset nog meer te bieden heeft?  Bekijk dan eens het volledige Le Creuset assortiment bij Kookexpert. Uiteraard zijn bij een winkel met zo’n naam nog veel méér geweldige kookspullen te vinden. Bekijken op eigen risico!

untitled-166
Tekst, foto’s en bereiding: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kookexpert. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht