Review haKOEna rundvlees

22 maart 2018Dagmar
Blog post

Fabio van haKOEna matata uit Heerlen kwam onlangs persoonlijk langs om een pakket met Limousin rundvlees van eigen boerderij af te geven! Ken je haKOEna al? Je kunt er diepgevroren pakketten rundvlees bestellen direct van eigen boerderij. Er zijn pakketten in verschillende groottes verkrijgbaar die in omvang en prijs variëren: er zijn een-, twee-, drie- en vierpersoons pakketten Limousin rundvlees beschikbaar die thuisbezorgd kunnen worden. Limousin rundvlees is een van oorsprong Frans ras met een uitstekende kwaliteit vlees. Ik wilde graag eens een dergelijk pakket uitproberen en toen Fabio me mailde met de vraag of ik een pakket zou willen reviewen was ik daar meteen enthousiast over. Als liefhebber van lekker eten en drinken vind ik het hartstikke leuk om ondernemers zoals haKOEna te leren kennen die daar net zo’n passie voor hebben als ik. Bij dit familiebedrijf vinden ze het belangrijk dat consumenten weten waar het vlees vandaan komt, de dieren een goed leven hebben gehad en het vlees duurzaam is. Kortom: bewust genieten staat centraal. Ik mocht voor Vertruffelijk een pakket reviewen en goed nieuws: je kan kans maken om een pakket te winnen!


Foto: Fabio van familiebedrijf haKOEna komt het pakket persoonlijk langsbrengen.

Soorten pakketten en inhoud
Review HaKOEna rundvlees
Op de foto zien je het eenpersoons pakket dat ik mocht reviewen. Dit pakket bestaat uit ruim 4 kg Limousin rundvlees en bevat:
– Tournedos (1x)
– Bavette (1x)
– Kogelbiefstuk (2x)
– Biefstuk (2x)
– Minute beef (2x)
– Ribeye (1x)
– Rosbief (1x)
– Biefstukpunten (1x)
– Runderlappen (2x)
– Stooflappen ((1x)
– Biefstuk tartaar (1x)
– Runderpoulet of riblap (1x)
– Gehakt (3x)
– Hamburgers (4x)
– Chipolataworst (6x)

Dit pakket bevat circa 35 maaltijden voor 1 persoon en is verkrijgbaar voor € 69.50. Het pakket van ruim 4 kilo paste prima in 1 lade van onze diepvries (ik had zelfs nog ruimte over). Het rundvlees is per portie verpakt en elke verpakking is voorzien van een etiket waarop staat welk stuk vlees het bevat en wat de bereiding is. Handig vind ik.   Er zijn verschillende soorten pakketten verkrijgbaar en de bezorgkosten bedragen € 5.95. Wat is er nu zo speciaal aan het Limousin rund denk je misschien?

Limousin
Limousin runderen komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Op de boerderij van haKOEna grazen de koeien op weides. Preventieve antibiotica komt er niet aan te pas en kalfjes blijven na de geboorte 6 tot 8 maanden bij hun moeder. Kortom: de leefwijze van deze runderen staat dichtbij de natuur. Het vlees van de Limousin is mager met een fijne dooradering van gelijkmatig verdeeld vet en vol smaak. De directe lijn tussen boerderij en consument garandeert puur natuurvlees van hoge kwaliteit voor een mooie prijs. Aldus de omschrijving van op de website van haKOEna. Ondertussen was ik toch wel erg benieuwd geworden naar het haKOEna rundvlees! Hieronder vertel ik je graag aan de hand van mijn eigen ervaringen wat ik ervan vond.

Hamburgers
Review HaKOEna rundvlees

Foto: hamburger Hawaii. Op een zaterdagavond besloten mijn man ik de haKOEna hamburgers te grillen. Meestal gebruiken wij biologisch rundvlees als basis voor onze zelfgemaakte hamburgers of we eten graag wagyu burgers. Tsja, wat zal ik zeggen, we zijn eenmaal lekkerbekken die van een mooi stukje vlees houden. Tijdens het grillen liep het water me al in de mond toen een veelbelovende geur onze keuken vulde. Vol verwachting namen mijn man een eerste hap van onze haKOEna hamburgers en we werden niet teleurgesteld. We vonden deze hamburgers nog lekkerder dan onze eigen zelfgemaakte exemplaren en de wagyu burgers. Vol smaak, sappig en een lekkere bite. Een lekkere pure burger. Zo zou ik ze graag altijd wel eten! Als ik deze hamburger in een restaurant voorgeschoteld kreeg dan zou ik erg in mijn nopjes zijn! ‘Een hamburger zoals een hamburger zou moeten zijn’ is wat ik dacht toen ik mijn hamburger oppeuzelde. Je snapt, wij verheugden ons erg om deze hamburgers nog eens te maken. Met dit makkelijk recept maak je de ultieme  haKOEna hamburger Hawaii met gegrilde ananas, honey glazed bacon en samourai saus van de foto.  

Ribeye
Review HaKOEna rundvlees
Foto: op de foto zien jullie de ribeye van ruim 300 gram uit het eenpersoons pakket. Ik liet de ribeye op kamertemperatuur komen en besloot hem te grillen. Het stukje vlees vind ik er mooi en aantrekkelijk uitzien. De voor een ribeye kenmerkende soms aanwezige vetrand die je met name links ziet zorgt voor extra smaak. Ik depte de ribeye droog met wat keukenpapier, kruidde hem met zout en vette de grill in met olijfolie.

Review HaKOEna rundvlees
Foto: de Limousin ribeye op de hete grill.

Review HaKOEna rundvlees
Foto: de gegrilde ribeye op de grill. De ribeye spat bijna niet (zoals je weleens hebt met vlees dat ingespoten water bevat) en behoudt nagenoeg dezelfde grootte als voor het bereiden (zoals ook wordt beloofd op de website). Er verschijnen mooie goudbruine grillstrepen op het vlees. Dat ziet er allemaal al veelbelovend uit!

Medium gegrilde ribeye
Foto: na het grillen kruidde ik de ribeye met versgemalen zwarte peper en liet ik hem 5 minuten rusten tussen aluminiumfolie. Daarna sneed ik hem dwars op de draad in stukken. Op de foto zie je het eindresultaat: prachtig medium gegrilde sappige ribeye. En was hij ook mals en sappig? Jazeker! En heel lekker! Ik had er nog wat groente bij gegrild. Zo hadden wij een makkelijk te bereiden maar ontzettend lekker avondmaal. Manlief begon na het oppeuzelen van de ribeye over het misschien alvast bestellen van een volgend haKOEna pakket, en zoals zo vaak zat ik aan precies hetzelfde te denken. We werden na het succes van de hamburgers en nu de ribeye eigenlijk alleen nog maar nieuwsgieriger naar de rest van het pakket dat in de diepvries op ons wachtte om verorberd te worden.

Gehakt
Thais gehakt met rijst
Met het haKOEna gehakt maakte ik na een drukke werkdag dit snel Thais gehakt met rijst. Het gehakt was wat moeilijk fijn te prakken maar wel erg lekker. Tijdens het rul bakken spatte ook dit vlees amper en er trad ook bijna geen krimp op. Ook het gehakt viel bij mijn man en mij goed in de smaak. Met een portie gehakt uit het eenpersoonpakket maakte ik deze maaltijd voor twee personen. 

Chipolata worstjes
HaKOEna chipolata worstjes
Foto: in het eenpersoonpakket zit ook een verpakking runder chipolata worstjes. Op elke verpakking staat duidelijk aangegeven wat er in zit en wat de bereidingstijd is. Dat is handig. 

Worstenbroodjes
Foto: met de chipolata worstjes maakte ik deze worstenbroodjes. De worstjes waren niet allemaal van gelijke grootte, maar dat loste ik eenvoudig op door na het verwijderen van de velletjes de hoeveelheden worstvlees gelijkmatig te verdelen. De worstjes waren trouwens erg lekker. Ook om ‘gewoon’ te bakken of te grillen wed ik.

Worstenbroodjes
Foto: worstenbroodjes met chipolata worstjes.

Conclusie
Ik ben onder de indruk van de mooie kwaliteit haKOEna rundvlees! Ik ga zeker graag vaker een bestelling plaatsen. Op de website zie ik dat je ook in overleg zelf een pakket kunt samenstellen. Dat ga ik ook zeker doen! Het eenpersoonspakket van ruim 4 kilo dat ik mocht uitproberen bevatte voldoende vlees voor 35 maaltijden voor 1 persoon en is verkrijgbaar voor € 69,50. Dat is gemiddeld €2,-per maaltijd. Een 2-persoonspakket is in verhouding goedkoper. Dat komt neer op ca. € 1,85 per maaltijd. Wat mij betreft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding waar je meer dan waar krijgt voor je geld. Ik zet de voor- en nadelen nog even voor je op een rij:

Voordelen
– Heerlijk vlees
– Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
– Per portie verpakt
– Je kunt een pakket kopen of in overleg zelf samenstellen
– Je pakket wordt bevroren thuisbezorgd
– Bij het bestellen van een pakket heb je voor een paar weken vlees in huis
– Je weet waar je vlees vandaan komt
– Dieren hebben een goed leven gehad
– Duurzaam genieten
– Het eenpersoonspakket past prima in 1 diepvrieslade
– De porties vlees zijn voorzien van een etiket waarop o.a. de inhoud en de bereidingstijd staat

Nadelen
– Er komen nog bezorgkosten bij van € 5,95.

Meer weten?
Op de website van www.hakoena.com vind je meer informatie over de verschillende pakketten en kun je een eventuele bestelling plaatsen. Ook vind je hier een overzicht met veelgestelde vragen.

Prijsvraag: maak kans op een haKOEna pakket!
In samenwerking met haKOEna mag ik 1x een eenpersoonspakket HaKOEna rundvlees weggeven. Wil je graag kans maken om een eenpersoons pakket haKOEna rundvlees te winnen? Dit moet je dan doen:
1. Laat in een reactie hier beneden op deze pagina weten welk gerecht jij graag als eerste zou willen kokkerellen als je het pakket zou winnen:

2. Like deze post op Facebook en tag in een reactie in deze Facebook post met wie je dit pakket zou willen uitproberen. Deel de Facebook post op je tijdslijn.

Doe dit voor 9 april 2018. De winnaar wordt door haKOEna en mij gekozen en krijgt persoonlijk bericht in de week van
9-15 april 2018.

Let op: deze winactie is alleen beschikbaar voor inwoners van Nederland vanuit praktisch oogpunt.

Veel plezier en succes!

De winactie is afgelopen. Meedoen is niet meer mogelijk.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Foto’s en tekst: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met haKOEna. Het eenpersoonspakket werd kosteloos ter beschikking gesteld ten behoeve van deze review. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

17 Reacties

 • Ingrid van Dooren

  22 maart 2018 at 11:43 pm

  De ribeye of toch de riblap, misschien beter de biefstukpuntjes of zal ik voor de chipolataworstjes gaan…. Ik ben gewoon een liefhebber van alle soorten rundvlees dus doe ik graag mee!

 • Carla Timmermans

  23 maart 2018 at 8:14 am

  Onlangs hebben mijn man en ik ‘bavette’ ontdekt, een vergeten stukje vlees. Ik ben erg benoemd hoe de bavette uit het haKOEma pakket smaakt

 • Carin Reitsma

  23 maart 2018 at 8:48 am

  Boeuf Bourgion

 • Tally Schmeits

  23 maart 2018 at 5:56 pm

  Wat een super grappige naam voor een dergelijk pakket 🙂 wij zouden als eerste die vertruffelijke burgers gaan maken 🙂 yummmm

 • Hilde

  23 maart 2018 at 8:51 pm

  Zoals je het vertelt, in combinatie met de foto’s loopt het water me spontaan in de mond. Ik zou een heerlijke Oosterse salade willen maken met biefstukpuntjes. Of een steak-sandwich maken met gegrilde rib-eye. Zoveel ideeën, zo weinig tijd 😉

 • Annemia Roufs

  23 maart 2018 at 10:54 pm

  Het klopt helemaal wat je verteld over het vlees ,het is super lekker . We hebben het besteld super smaak ,alles .

 • Jacqueline Schmeitz

  23 maart 2018 at 11:15 pm

  Met een van de burgers zou ik een tartufoburger willen maken: een gegrild briochebroodje besmeren met Sjef’s truffelmayo, de medium gebakken burger kruiden met wat vers gemalen peper en truffelzout, en verder: rucola, zongedroogde tomaatjes, parmezaan, pijnboompitjes en wat snippers serranoham stapelen.
  Ben niet zo’n burgerfan, maar wel van deze versie!

 • Kim

  23 maart 2018 at 11:45 pm

  De bavette natuurlijk! Heerlijk stukje vlees, heel licht op de smoker, kort afgrillen, even laten rusten en dan lekker rose opdienen met zelfgemaakte kruidenboter, aardappelsalade en een lekker wijntje!
  #nomnomnom

 • Angeline

  25 maart 2018 at 12:00 pm

  Lijkt me “voortreffelijk” Ik ben dol op vlees en zeker een stukje van goede kwaliteit kan ik echt waarderen.
  Het eerste gerecht wat in me opkomt is een heerlijke rendang ,het water loopt me al in de mond bij de gedachte er aan

 • anita boer-flissaard

  25 maart 2018 at 2:49 pm

  Wat een heerlijk vlees allemaal. Het water loopt me in de mond bij het zien van al dat heerlijks.
  Het eerste wat ik zou willen maken is de ribeye en dan op de BBQ. Mijn man mag graag BBQ-en.
  Met zelfgemaakte broodjes en een eenvoudige salade. Dat doet de ribeye veel eer aan.
  Dat wordt zeker smullen. Kom maar op met dat pakket. Want met de rest weet ik ook heel goed raad.
  Hartelijke groet.

 • Sylvia

  30 maart 2018 at 2:41 pm

  Ik ben eigenlijk helemaal niet zo bezig met biologisch eten bezig maar zeker wel met puur eten! Ik weet zeker dat dit vlees in mijn rijtje past!

 • Iris

  31 maart 2018 at 10:38 am

  Ik zou denk ik als eerste een stoofgerecht maken, zoals een rundvlees tajine met pruimen. Ik merk dat veel runderlappen en stooflappen uit de supermarkt echt van slechte kwaliteit zijn en dus niet heerlijk mals worden na het stoven. Dit vlees klinkt alsof het van super kwaliteit is en dat je hiermee wel een heerlijk stoofgerecht op tafel kan zetten. Alle andere stukken vlees klinken ook heerlijk en zou ik dan in verschillende gerechten verwerken voor op mijn eigen blog!

 • Ramona Pluim Mentz

  3 april 2018 at 2:55 pm

  Ik zou een heerlijk Limburgs zuurvleesje maken..of een overheerlijke goulash met lekker veel paprika en champignons.
  Het vlees ziet er heerlijk uit..🙋🏻😉

 • Inge Suys

  3 april 2018 at 4:27 pm

  Wauter Tinel
  Wil je bij me komen eten
  dat zou’k wel es willen weten 🍴
  Ribeye met wat wijn
  dat lijkt me echt reuzefijn 🍷
  Maar wat me zo heel erg spijt,
  ik zit altijd krap qua tijd 🍴
  Vertruffelijk biedt ‘n setje aan
  dus zal het wat sneller gaan 🍷
  haKOEna matata is m’n favoriet
  waar ik heel erg van geniet 🍴
  Laten we dus hopen
  dat ik met de prijs ga lopen 🍷!
  #vertruffelijk

 • José Nauts

  3 april 2018 at 11:21 pm

  Een lekker biefstukje, Indische hachee, zuurvlees, gegrilde tournedos, boeuf bourguignon, pastasaus, Engels stoofvlees, moeilijk kiezen….
  Ik koop al enkele jaren Galloway rundvlees pakketten. Heerlijk… Daarom zou ik dit vlees ook eens willen proeven.

 • Gaby Goldbach Fiedler

  4 april 2018 at 8:15 am

  ribeye op de hete grill.

 • ilsiee prins

  7 april 2018 at 9:53 am

  Zo dan… Dat ziet er goed uit! 😉 Wij bestellen altijd met collega’s een halve koe van de plaatselijke boer hier.. De ene dag fiets je er langs, en een paar weken later ligt hij in je diepvries/op je bord. Soms wel eens een vreemde gedachte haha, maarja inderdaad om te zien dat dieren een goed leven hebben en je er daarna lekker van kan smikkelen is toch een redelijk fijn idee… Goed leven=goed vlees.. Wij doen graag mee met ons gezin.. Mijn favoriete gerecht met rundvlees is toch een heeerlijke stoofpot. Dat eten we niet heeeeel vaak, aangezien ik het heerlijk vind om het vlees dan een paar uur te laten sudderen, en daar heb ik niet altijd tijd voor haha…
  Wij doen graag mee, alle verplichte stapjes doorlopen!!!
  Groetje Ilsiee

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht