Review Ekomenu maaltijdbox

1 juni 2021Dagmar
Blog post

Onlangs kreeg ik de biologische maaltijdbox van Ekomenu toegestuurd om uit te proberen. Ik vind het hartstikke leuk om af en toe een maaltijdbox uit te proberen en in dit artikel vertel ik je graag hoe de Ekomenu maaltijdbox me is bevallen!

Het bestellen was makkelijk en ik kon kiezen uit allerlei lekkers. De maaltijden van Ekomenu worden in papieren zakken geleverd. De maaltijden werden keurig op het aangegeven bezorgmoment geleverd. Elke zak bevat de ingrediënten in de bestelde hoeveelheid (1, 2, 3 of 4 personen) voor de maaltijd die op het etiket staat aangegeven.
Op deze foto zie je de receptkaarten van de maaltijden die ik heb besteld. Ik koos voor maaltijden met lekker veel groenten want daar ben ik dol op: Marokkaanse groentensoep met kalfsgehakt, Flammkuchen met légumaise, mizuna, courgette en kip en als derde maaltijd koos ik voor gevulde gegratineerde courgettes. Het aanbod recepten om uit te kiezen is leuk en gevarieerd vind ik.
Als eerste maakte ik de Marokkaanse groentensoep met gehaktballetjes van kalfsgehakt. Een net weer even andere groentensoep met o.a. ras-el-hanout als lekkere smaakmaker. Een soep met een zoete noot door de wortel die heerlijk zoet smaakt en perfect past bij de kruidigheid van de ras-el-hanout. Lekker! Zelfs de koriander waarmee ik de gehaktballetjes moest kruiden vond ik lekker in dit gerecht en daar ben ik normaalgesproken geen fan van. De smaak paste er mooi bij. Het recept is duidelijk en goed te volgen.
De ingrediënten voor de Marokkaanse groentensoep: mooie verse ingrediënten in precies de juiste hoeveelheid (en soms net wat meer).
Het tweede gerecht dat ik maakte met Ekomenu was deze Flammkuchen
met légumaise, mizuna, courgette en kip. De biologische flammkuchen bodem was heerlijk dun en precies krokant genoeg. De lekkerste kant-en-klaar variant die ik tot nu toe heb gegeten en hij hapte lekker weg. Naar de légumaise en mizuna was ik benieuwd want die kende ik nog niet. De légumaise bestond in dit geval uit hoofdzakelijk gepureerde groenten waaronder gele paprika. De légumaise smeer je op de bodem van de flammkuchen en je topt de flammkuchen ermee af. Een leuke toevoeging voor nog wat extra groenten!

Mizuna oftewel Japanse mosterdsla is een Japanse groente met een zachte aangename mosterdsmaak. Ik vond beiden lekker. Een leuke ontdekking. De kipdijfilet die ik in reepjes moest snijden en garen voordat ze op de flammkuchen mochten was mals en lekker. De smaken waren zacht en pasten goed bij elkaar. Een leuke en wat verantwoordere manier om eens flammkuchen te eten vind ik! Ik heb niet alle groenten op de flammkuchen kunnen doen (teveel) dus daar heb ik wat van overgehouden. Dat hangt natuurlijk net even af van de grootte van de geleverde groenten kan ik me voorstellen.
Het derde gerecht dat ik maakte waren deze gegratineerde gevulde courgettes. Dit koolhydraatarme gerecht bestaat uit groenten met kaas en daar werd ik dus blij van! Dit gerecht wilde ik al een tijd proberen dus leuk dat ik dit kon kiezen bij Ekomenu. Met het duidelijke recept vond ik ook dit gerecht makkelijk om te bereiden. Het snijwerk kostte wel wat tijd maar ondertussen verheugde ik me op al die lekkere biologische groenten met een goudbruine kaaskorst! Bij alle drie de gerechten vond ik de puurheid en smakelijkheid van de groenten eruit springen. Simpel en puur lijken aan de basis van de de biologische maaltijden van Ekomenu te liggen. Dat kan ik als liefhebber van mooie ingrediënten zeker waarderen!

Conclusie
Het proberen van een Ekomenu maaltijdbox is me goed bevallen op allerlei fronten. Ik vond het leuke gerechten en erg fijn dat ik kon kiezen uit maaltijden met lekker veel groenten. Extra fijn vond ik dat alle ingrediënten biologisch waren. Dat maakte alles naar mijn idee smaakvoller. Iets waar ik extra kritisch op was is of het abonnement dat je aangaat vanaf je eerste bestelling makkelijk en duidelijk kunt pauzeren of stopzetten. Dat is inderdaad duidelijk en makkelijk. Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap waarbij je wekelijks kan pauzeren of opzeggen. De kosten per maaltijd variëren van €4,69 tot €7,- per maaltijd, afhankelijk van het aantal gerechten dat je bestelt. Per box zijn de kosten vanaf € 39,90 inclusief bezorging. Het is mogelijk de box bij een Ekoplaza in de buurt op te halen. Ik vond de maaltijden smaakvol en puur. Naast dat ik zelf ontzettend graag kokkerel lijkt me zeker leuk om hier af en toe een box te bestellen!

Meer weten of ook eens bestellen?
Neem dan eens een kijkje op de Ekomenu website! Tip: je kunt ook een eenmalige proefbox bestellen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Ik kreeg een Ekomenu box toegestuurd en heb een review op basis van mijn eigen ervaringen geschreven. Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht