Review boodschappen bezorgen door Albert Heijn

1 mei 2016Dagmar
Blog post

Boodschappen doen, het is vaak een uitje voor me. Het liefste ga ik naar z’n grote XXL Albert Heijn waar ze veel productkeuze hebben en ook nog de net wat specialere producten. Zoals risotto met truffel (yesss!). Of vers citroengras zodat ik niet persé (ook) nog naar de toko hoef. Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik het wel eens vermoeiend en tijdrovend vind.

Toen ik erover na ging denken dat je de boodschappen eigenlijk 5-6 x in je handen hebt gehad (uitzoeken, in je kar of mandje, op de band, inpakken en thuis uitpakken en inruimen) vond ik dat best confronterend. Vooral dat gesjouw met de zwaardere of lompe producten zoals frisdrank en toiletpapier: in de kar, op de band, weer in de kar, in de auto, uit de auto, naar binnen en de kasten in. Pffff! Dus toen ik de postcodecheck deed en las dat de Albert Heijn (AH) nu ook in mijn woonplaats Sittard boodschappen aan huis bezorgde met hun bezorgservice Albert dacht ik ‘Dat ga ik maar eens snel proberen!’. Ik vind het leuk om met jullie te delen hoe dat mij is bevallen.

untitled-317
Meestal vind ik het leuk om als het even kan relaxed uitgebreid te winkelen, maar in een drukke week/periode krijg ik er soms de kriebels van. Het leek me een uitkomst om dan de mogelijkheid te hebben om de boodschappen thuis te kunnen laten bezorgen. Ik besloot onder andere daarom eens de bezorgservice van Albert Heijn -Albert genaamd-  uit te proberen.  

Boodschappenlijst maken
Omdat we allebei werken (mijn man 40 uur, ik 32 uur) maak ik elke week een weekplanning qua eten. Dan hoeven we niet ter plekke te bedenken wat we zullen eten en door de planning te gebruiken als basis voor de boodschappenlijst zorgen we ervoor dat we alle benodigde ingrediënten in huis hebben. De weekplanning hangen we op in de keuken en zo weten we allebei wat gepland staat qua eten en wat we eventueel moeten ontdooien. De weekplanning qua maaltijden maak ik overigens met deze handige planner van collega foodblogger Brenda kookt (een aanrader!).

Structopathie 
De handmatige boodschappenlijst maak ik normaal gesproken ingedeeld op productgroep en/of route in de supermarkt. (Ja, ik ben een beetje een structopaat, maar we hebben nu eenmaal ook een druk leven dat om structuur vraagt). Nu hoefde ik niets op te schrijven maar zocht ik de producten meteen op  via de website van AH en voegde ze toe met een klik en in de gewenste hoeveelheid toe aan mijn digitaal winkelwagentje. Ik bestelde extra veel frisdrank, schoonmaakmiddelen, wasmiddel, keuken- en wc-papier zodat ik dit de rest van de maand niet meer in huis hoefde te halen. Lees: zodat ik hiermee niet hoefde te zeulen in m’n eentje. Echt luxe.

Review boodschappen bezorgen door Albert Heijn
Herken je dat je ook het productschap vaker staat af te speuren naar dat ene product? Online krijg je alle varianten getoond op het scherm van je desktop, tablet of mobiele telefoon. Op deze screenshot zie je een gedeelte van de producten weergegeven die ik opzocht met het woord ‘truffel’ (dat hoef ik denk ik niet uit te leggen). Veel overzichtelijker vind ik persoonlijk. Ook handig: online kun je niet alleen zoeken naar bepaalde producten, maar ook een recept zoeken op basis van een ingrediënt. Handig! Met het blauwe plusje voeg je de gewenste ingrediënten (en hoeveelheid) toe aan je digitaal winkelwagentje. 

Wat zullen we nu weer eens eten?
Hoewel er inmiddels tegen de 250 recepten op Vertruffelijk.nl staan weet ik soms ook even niet meer wat ik nu zou willen koken. Via het menu bij het bestellen van de boodschappen ontdekte ik dat je in een hoop allerhande recepten (het tijdschrift van AH) online kunt zoeken, bijvoorbeeld op ingrediënt. En dat als je denkt ‘Leuk, die Surinaamse kerrie kip wil ik wel maken’ dan kun je alle ingrediënten in 1x of per product toevoegen aan je digitaal winkelwagentje. Hierbij kun je vaak het aantal personen waarvoor je wilt koken aanpassen. Handig!

Review boodschappen bezorgen door Albert Heijn
Als je een lekker recept heb gevonden kun je de ingredienten in 1x toevoegen aan je digitale boodschappenmandje met een druk op de blauwe knop. Je ook producten apart toevoegen met de plus en bovenin zie je de functie waarmee je de hoeveelheid op het gewenste aantal personen kunt aanpassen. 

Extra voordelen
Verder viel me op dat je kunt opzoeken wat je eerder hebt gekocht met je bonuskaart. Die is namelijk gekoppeld aan het thuisbezorgen. Zo krijg je niet alleen meteen bonuskorting en een overzicht op wat er in de bonus is , je kunt zo ook makkelijk even checken of je niets vergeten bent. Daar is duidelijk over nagedacht.

Review boodschappen bezorgen door Albert Heijn
Toen ik koos voor de button bonus kreeg ik een overzicht met alle producten die ik al eens eerder had gekocht en die op dat moment in de bonus waren. Dat is toch wel een voordeel ten opzichte van traditioneel boodschappen doen.

Bezorgen en kosten
Het minimum bestelbedrag is € 70,-. Je kunt een moment uitkiezen dat je je boodschappen wilt laten thuisbezorgen.  Dat kan ‘s morgens, ‘s middag en ‘s avonds. De kosten die hieraan zijn verbonden variëren tussen de € 3.95 en € 12.95. Je kunt een paar dagen vooruit bestellen. Ik bestelde voor het eerst in de maand dat ik jarig was en hoefde daarom de eerste keer geen bezorgkosten te betalen. Leuk. Ik zag ook dat AH vaak aanbiedingen heeft waarmee bezorgen gratis is. Bijvoorbeeld als je de Allerhande maaltijdbox besteld en bij het online kopen van bepaalde producten. Ik las verder dat de boodschappen in plastic kratten werden bezorgd waarvoor je € 4,- per krat aan statiegeld moet betalen.

Review boodschappen bezorgen door Albert Heijn
Er is altijd wel een speciale actie waarmee je gratis je boodschappen kunt laten bezorgen of kunt ophalen bij een pick-up point. 

Statiegeld
Bij een volgende bestelling kun je deze kratten weer retourneren, net zoals lege flessen. Eigenlijk precies zoals lege flessen. Want bijvoorbeeld flessen frisdrank die je bij AH online besteld en waarop statiegeld zit, kun je inleveren bij het bezorgen. Easy peasy. Uiteindelijk koos ik een moment in de avonduren op een werkdag. Daarmee bespaarde ik me sowieso al de tijd die ik normaal kwijt ben in de winkel en thuis zou ik toch al zijn. Fijn dat ik het bezorgmoment kon combineren met een werkdag. Een fijne tijdswinst.

Het bezorgen zelf
Het bezorgmoment werd per mail aan me bevestigd en tot een dag van tevoren kon ik de bestelling nog wijzigen. Daarvan heb ik gebruik gemaakt door nog wat boodschappen die ik was vergeten alsnog achteraf toe te voegen. Zo’n 15 minuten voordat de bezorging zou plaatsvinden kreeg ik  een berichtje via mijn mobiele telefoon. Op de hierin gespecificeerde  aangegeven bezorgtijd werden de boodschappen vervolgens keurig bezorgd. Je kan ervoor kiezen de boodschappen in je keuken te laten zetten. Omdat wij een binnenkat hebben, zette de vriendelijke bezorger op ons verzoek alles in de gang. De bezorger stelde zich vriendelijk voor en veegde zijn voeten voordat hij binnenkwam.Review boodschappen bezorgen door Albert Heijn
De boodschappen worden op deze manier bij je thuis bezorgd, tot in de keuken. De koelverse producten worden in de speciale zwarte boxen geleverd. 

Gratis producten
De koelverse en diepvriesproducten waren netjes apart verpakt en waren goed koud danwel bevroren. Ik pinde het verschuldigde bedrag ter plekke en kon de boodschappen meteen fijn opruimen. Tijdens het inruimen zag ik dat een pak melk had gelekt. Verder waren alle producten heel en niet gedeukt of iets dergelijks. De groente en het fruit zagen er ook prima uit en er hadden geen zware dingen op lichte producten gelegen. Het was netjes bij elkaar gezocht en doordacht ingepakt. Ik zag ook dat er een aantal gratis test producten waren toegevoegd. Als foodie vind ik het natuurlijk errug leuk om  nieuwe producten uit te proberen. Dus daar werd ik nog een beetje extra blij van.

Review boodschappen bezorgen door Albert Heijn

In de bevestiging van je bestelling per mail kun je zien welke gratis producten je mag verwachten. Leuk!

Kapot pak melk
Hiervan wilde ik nog uitzoeken hoe ik dit kon melden maar voordat ik dat kon doen werd ik de volgende ochtend al gebeld door de AH klantenservice met de vraag of alles naar wens was geweest. Ik gaf aan dat alles prima was verlopen en dat er een pak melk had gelekt. Daarop werd aangegeven dat we dit pak vergoed kregen bij de volgende bestelling en een vergoeding van zo’n € 3 ,- kregen in de boodschappen voor schoonmaakkosten. Dit zou worden verrekend als korting bij de volgende bestelling.

Wat vond ik ervan
Je hebt het vast al begrepen, maar ik ben heel tevreden over deze service van AH en zal er zeker vaker gebruik van maken. Ze hebben hun zaakjes goed op orde en klantvriendelijkheid is duidelijk erg belangrijk. Niet alleen op papier of op het scherm maar ook in de praktijk. Dat is fijn om te ervaren. Heb je ook al eens online boodschappen besteld bij AH? Hoe vond jij het?

Wil je geen recept, artikel of update van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

 Foto’s: Albert Heijn, tekst: Dagmar

PS:  Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen. Soms word ik gewoon heel blij van bepaalde zaakjes, restaurants of nieuwe producten/services en vind ik het het leuk om je daar over te vertellen. En mocht ik voor bepaalde artikels wel een vergoeding ontvangen, dan mag je ervan uitgaan dat ik altijd mijn persoonlijke indruk met je zal blijven delen.

4 Reacties

 • Sandra

  8 maart 2017 at 7:35 am

  Ik word er ook zo blij van als de boodschappen bezorgt worden. Ik heb ook een druk leventje en heb een tijd geleden ook besloten om mijn boodschappen te laten bezorgen. Ik zou nooit meer anders willen. Wel heb ik voor mijn groente en fruit een aparte website waar ik bestel en laat bezorgen. Alles heerlijk vers, ze staan ook altijd bij ons op de markt in Zevenbergen. Is ook zeker een aanrader: de verse verleiding. En word dus ook thuis bezorgt. Ik zou echt niet meer zonder bezorgservice kunnen. Ik vind het echt ideaal.

  1. Dagmar

   8 maart 2017 at 9:07 pm

   Leuk Sandra! Ik ga zeker een kijkje nemen bij de verse verleiding!

 • Inge

  15 maart 2019 at 8:05 pm

  Ik heb net voor het eerst online boodschappen besteld en hopelijk worden ze morgen bezorgd. Waar ik me wel een beetje zorgen over maak is het feit dat ik normaal voor een week boodschappen doe en kan kijken voor de langst houdbaarheidsdatum. Hoe was jou ervaring hiermee bij je online bestelling?

  1. Dagmar

   15 maart 2019 at 9:52 pm

   Hoi Inge,
   Volgens mij hanteert AH de richtlijn dat versproducten minimaal 2 dagen houdbaar moeten zijn na de dag van bezorging, maar vraag dat eventueel voor alle zekerheid even na. Dat betekent dat je de verse producten het beste de dagen direct volgend op bezorging kun consumeren. Dit is een mogelijk nadeel t.o.v. zelf in de winkel het product met de langste houdbaarheidsdatum kiezen. Meestal haal ik of mijn man later de in week zo nodig nog wat verse ingrediënten.
   Succes!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht