Ravioli met romige saffraansaus, gegrilde courgette en truffel

14 augustus 2021Dagmar
Blog post

Toen ik weer eens romige saffraansaus maakte besloot ik deze te combineren met ravioli en gegrilde courgette. Toen ik het gerecht proefde bedacht ik dat truffel het weleens nog lekkerder zou kunnen maken. Dus voegde ik wat lekkere wat truffel salsa toe. Het resultaat was om je vingers bij af te likken zo lekker. Zeker als je van saffraan en truffel houdt!

Ik maakte dit gerecht met koelverse ravioli gevuld met o.a. mozzarella, ricotta en tomaat. Een vergelijkbare ravioli raad je van harte aan bij dit gerecht. Ik denk dat ravioli gevuld met spinazie en ricotta ook lekker zijn in combinatie met de saffraansaus, gegrilde courgette en truffel. Of maak zelf verse pasta met een vulling naar wens!
Toen ik bedacht wat lekker zou zijn bij de honing smaak van de saffraan, moest ik aan truffelhoning denken. De truffel zorgt voor een verrassend en lekker accent.
Zin om dit lekker vegetarisch pastagerecht te maken? Lees dan snel verder. Check mijn bijbehorende instagram post voor een warm aanbevolen bijpassende wijntip!

Ingrediënten voor ravioli met saffraanroom saus, gegrilde courgette en truffel
(klein hoofdgerecht voor 2 personen)
Ravioli naar wens (koelvers, ongeveer 220 gram)
wat lekkere truffel salsa
1 x dit gegrilde courgette recept

voor de saffraan roomsaus
1 zeer fijngehakt sjalotje
1 teentje geperste knoflook
50 ml droge witte wijn
100 ml visfond
een snufje aleppo peper
100 ml kookroom light
25 gram boter
0.1 gram saffraan van mooie kwaliteit

Ravioli met saffraan room aus, gegrilde courgette en truffel recept
1. 
Grill de courgette volgens dit gegrilde courgette recept. Houd warm tot gebruik.

2. Bak de ui zacht zonder te kleuren samen met de knoflook en saffraan. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Schenk de wijn en visfond bij de saus. Laat de saus inkoken tot hij wat dikker is en mooi in een straaltje van een lepel afloopt. Kruid met wat aleppo peper naar smaak. Proef en kruid zo nodig bij.

3. Kook de ravioli gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveren
Warm de saus zo nodig op. Wentel de gare ravioli’s voorzichtig door de saus en verdeel ze over de borden. Verdeel de gegrilde courgette over de borden. Verdeel hier en daar een klein beetje van de truffel salsa over het gerecht en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht