Ras el hanout boter

10 november 2020Dagmar
Blog post

Een tijdje geleden proefde ik voor het eerst zalige ras el hanout boter bij Restaurant 55 in Maastricht (een aanrader). Ik was er meteen weg van, wat ontzettend lekker! De volgende dag maakte ik mijn eigen wat minder volvette maar zeker niet minder lekkere versie. Heerlijk op stukjes warm stokbrood of zuurdesembrood met zo’n lekkere dikke knapperige korst…

Die geur van de kruiden die tot haar volle recht komen als ze worden verwarmd in de gesmolten roomboter is een heerlijke voorspeller hoe lekker deze boter zal smaken. Serveer hem als weer eens een wat andere boter bij een etentje. Een leuke kleine verrassing waar je tafelgenoten deze niet zullen verwachten, dus extra leuk!

Ingrediënten voor ras el hanout boter
50 gram roomboter
50 gram Becel light of andere minder volvette boter
1/2 theelepel ras el hanout
zeezout naar smaak

Ras el hanout boter recept
Smelt de roomboter. Voeg de ras el hanout direct toe en roer door de boter. Haal de boter meteen van het vuur en laat hem licht afkoelen. Zeef de boter en hem licht stollen. Roer dan de becel met een garde erdoor tot een egaal mengsel (gewoon blijven roeren met de garde). Breng naar wens op smaak met wat fijngemalen zeezout. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Direct uit de koelkast hij is wat moeilijk smeerbaar, dus laat hem wat op temperatuur komen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht