Quinoa taartje met tonijn

10 september 2021Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk recept maak je dit smakelijk koud quinoa taartje met tonijn uit blik. Een lekker fris voorgerecht om van te genieten op een mooie (na)zomerdag! Deze lekkere smaakcombinatie bestaat uit een laagje quinoa op smaak gebracht met mayonaise en sushizijn, een laagje tonijn met citroen, een laagje antiboise (fijngesneden gemarineerde tomaatjes, olijven en kappertjes), afgetopt met wat mayonaise en een toef rucola. Ik maakte het gerecht af met een eetbare bloem uit eigen tuin.

Dit quinoa taartje met tonijn is een gerechtje dat je met behulp van een serveerring leuk en mooi kan opmaken. Extra leuk om dit gerechtje zo op tafel te zetten, toch?
Serveer een lekkere frisse witte wijn bij dit gerecht. Lees snel verder voor het makkelijke recept. Een leuk gerechtje om als voorgerecht te serveren tijdens een etentje thuis.

Ingrediënten voor quinoa taartje met tonijn

per persoon
25 gram quinoa
1 gekoeld blikje skipjack tonijn met een vleugje citroen (80 gram, uitlekgewicht 52 gram)
extra vierge olijfolie van mooie kwaliteit
olijfolie met citroen van mooie kwaliteit
mayonaise
zout naar smaak
een klein handje rucola
sushi azijn
wat cherrytomaatjes

voor de antiboise
1 eetlepel gemarineerde tomaatjes
1 eetlepel zwarte kalamata olijven (ontpit)
1 theelepel kappertjes

Verder heb je een serveerring nodig

Garneer eventueel met een mooie eetbare bloem. Op de foto zie je een Oost-Indische kers bloem uit eigen tuin

Quinoa taartje met tonijn recept
1.
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat afkoelen en breng op smaak met mayonaise en zout naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

2. Snijd de ingrediënten voor de antiboise grof fijn. Breng op smaak met wat extra vierge olijfolie. Snij de cherrytomaatjes fijn en houd achter. Eventueel kun je dat in verschillende vormen doen zoals ik deed. Ik gebruikte ook verschillende kleurtjes cherrytomaatjes.

3. Laat de tonijn uitlekken. Breng de tonijn op smaak met een beetje sushi azijn en olijfolie met citroen naar smaak. Proef of hij naar wens op smaak is.

4. Neem een bord en zet de serveerring erop. Voeg achtereenvolgens quinoa, tonijn en antiboise toe (druk de laagjes tussendoor licht aan). Knijp wat toefje mayonaise op de antiboise. Top af met wat rucola. Verwijder de serveerring.

Garneer het gerecht met de achtergehouden cherrytomaatjes en druppel wat olijfolie met citroen om het gerecht. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht