Pulled salmon kruiden

8 september 2016Dagmar

Deze variatie op mijn frisse pulled salmon maak ik met een marinade op oliebasis met knoflook, gerookte paprika, dille, mosterd, bruine basterdsuiker en wat zout. Heerlijk om zalm mee te marineren,. Gaar de gemarineerde zalm in de oven en trek met twee vorken uit elkaar. Beleg er bijvoorbeeld royaal een Italiaanse bol mee. Met zo’n lekker belegd broodje maak je mij in elk geval blij. Nomnomnom!

untitled-509
Lekker, makkelijk en snel. Met deze kruiden maak je bijvoorbeeld deze heerlijke Italiaanse bol belegd met kruidige pulled salmon, reepjes ijsbergsla en wat plakjes augurk. Tip: maak een ruime hoeveelheid pulled salmon kruiden zodat je dit gerechte op drukke dagen snel op tafel kunt toveren. Ook leuk om een potje pulled salmon kruiden cadeau te doen! Natuurlijk smaken deze kruiden ook lekker bij andere vis.

Zo maak je de pulled salmon kruiden
1 eetlepel knoflook poeder
1 eetlepel gerookt paprika poeder
1 eetlepel gedroogde dille
1 theelepel zout
1 theelepel mosterd poeder
1 theelepel bruine basterdsuiker

Hoe gebruik je de pulled salmon kruiden:
1. Marineer 250 gram zalmfilet zonder huid in 1.5 eetlepel pulled salmon kruiden gemengd
met 2 eetlepels olijfolie(liefst een half uurtje). Gaar de zalm een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 175 graden.

2. Haal de zalm uit de oven en trek uit elkaar met behulp van twee vorken.
Schep de pulled salmon door de rest van de marinade en schep op een Italiaanse bol belegd met reepjes ijsbergsla met wat sladressing. Nomnomnom!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht