Proef de seizoenen bij restaurant G7 in Sittard

5 april 2019Dagmar
Blog post

De afgelopen maanden zijn er verschillende restaurants in Sittard bijgekomen, waaronder restaurant G7. Al sinds ik nog net niet mijn kom uitlikte bij restaurant De Kolentip in Maasbracht (van dezelfde eigenaren) stond dit restaurant torenhoog op mijn lijstje om eens te bezoeken! Nu is het er dan eindelijk van gekomen! Benieuwd hoe het was? Lees en geniet mee.

Restaurant G7 is gelegen direct naast het historische gruizenkerkje in het centrum van Sittard. Het interieur is toegankelijk, eigentijds en elegant waarin koele tinten worden afgewisseld met warme houten accenten.
Op een vrijdagmiddag in april nam ik plaats aan dit mooi gedekte tafeltje. Kijk eens naar de mooie strak opgerolde servet: hartstikke mooi en elegant. Een leuk idee om te onthouden voor een etentje thuis! Op de foto zie je naast een prachtig blauw bordje een lekkere frisse Granny Smith mocktail met basilicumschuim en limoenrasp. Erg lekker!
Ik bestelde het tweegangen verrassings lunchmenu en dit is de eerste amuse waar ik mee werd verrast. Mijn hart maakte een verwachtingsvol sprongetje toen ik hoorde dat er aardpeer in het soepje zat! Dat vind ik zo lekker! Dit overheerlijk soepje is verder afgetopt met wat crunchy gepofte (zwarte) rijst. Smullen dit, en het is nog ‘maar’ een amuse!
Amuse nummer 2 was een heerlijke zoete bieten merengue met granny smith, limoencrème en gefrituurde kappertjes. Hemels! En prachtig geserveerd. Ook hier heb ik weer een interne aantekening gemaakt!
Bij het voorgerecht vroeg ik een bijpassende wijn. Van de vriendelijke en attente gastvrouw kreeg ik gezelschap van deze aantrekkelijke Italiaan met een mooie body en diepgang. Een mooie combi bij het voorgerecht! Check die viscositeit en de diepe haast stro -achtige en veelbelovende kleur van de wijn. Precies waar ik van houd. De bijpassende wijnen zijn ook zeker een aanrader hier!
Het voorgerecht was de G7 versie van gravad lachs maar dan dus met een eigen twist. Zalm met dille gemarineerd in grapefruit, met een venkel-radijs salade en vanille olie. Die laatste biedt tegenwicht tegen alle lekkere frisse smaken. Heel lekker! Lente op het bord. En kijk ook hier weer eens naar het prachtige bord. Het kleurgebruik in de gerechten, maar ook zeker het servies vind ik erg mooi. Dat zegt ook iets over het oog voor detail wat mij betreft. Op naar het hoofdgerecht!
Het hoofdgerecht was ook al zo lekker: mooi gegaard rundvlees met frisse swingende chimichurri, zwarte wortel met hazelnootcrumble, een crème van zwarte wortel en -als ik het goed onthouden heb- gekonfijte koolrabi. Erbij kreeg ik nog een kommetje met heerlijke rosevalaardappeltjes met hazelnootcrumble, kappertjes & champignons geserveerd. Erg lekker! Ik was weg van de combi zwarte wortel met hazelnootcrumble. Nog iets waar ik intern meteen een aantekening van maakte!
Omdat ik zo’n leuk stuk had geschreven over mijn bezoek aan restaurant De Kolentip werd ik verrast met dit lekker nagerecht. Nou, hiermee was het culinaire feestje helemaal compleet!
Caramel, chocolademousse met blokjes mango, sorbet van mango, schuim van passievrucht met pure chocolade en passievrucht schotsen. Plus verrassend lekkere basilicumolie. Een hele mooie smaakcombi! En ontzettend lief dat ik dit dessert kreeg, ik was er blij verrast mee!
Het is mooi en leuk om te zien en te proeven dat er met mooie ingrediënten en seizoensproducten wordt gewerkt. Ik vond het een mooi lente menu dat ik vandaag heb mogen proeven. Heb je ook zo’n zin het voorjaar? Kom dan hier de lente proeven zou ik zeggen.
De rekening. Een hele mooie prijs-combi bij restaurant G7 als je het mij vraagt en een echte aanrader om hier eens te gaan lunchen of dineren. Er staan trouwens ook hele lekkere, eenvoudigere maar niet minder smaakvolle lunchgerechten op de kaart. Je hoeft dus geen twee – of driegangen verrassingslunchmenu te nemen! De kaart met lekkere en bijzondere borrelhapjes ziet er trouwens ook goed uit. Ach, het is duidelijk he…hier kom ik zeker graag nog eens terug! Merci team G7!

G7 Food and Drinks
Gruizenstraat 7 Sittard
(vandaar de naam G7)
Telefoonnummer:046-423 3725


E-mail: info@g7foodanddrinks.nl
Instagram:
g7foodanddrinks
Website:
g7foodanddrinks.nl

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht