Pompoenpoffertjes

7 juni 2021Dagmar
Blog post

Pompoenpoffertjes! Dat zijn weer eens wat andere poffertjes die niet alleen lekker zijn maar ook nog eens een goed begin voor je dagelijkse portie groente. Met dit recept maak je 1 portie pompoenpoffertjes waarmee je al 125 gram groenten binnenkrijgt.

Met dit recept maak je lekkere pompoenpoffertjes. Persoonlijk eet ik ze het liefst afgetopt met een beetje donkerbruine basterdsuiker. Deze poffertjes zijn wat zachter dan gewone poffertjes.

Ingrediënten voor pompoenpoffertjes
(voor 1 portie / ongeveer 8 stuks)
125 gram bevroren pompoenblokjes
1 ei
2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel gember poeder
1/4 theelepel kaneel poeder
1.5 theelepel donkerbruine basterdsuiker + extra om af te toppen
1 eetlepel kokosmelk
snufje zout

om te bakken: vloeibare boter

Pompoenpoffertjes recept
Stoom de pompoenblokjes ongeveer 5 minuten of totdat ze heet en zacht zijn en pureer ze. Meng de pompoenpuree met de rest van de ingrediënten tot een beslag. Verhit wat boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak in porties kleine pompoenpoffertjes (ik gebruikte hiervoor een sauslepel voor pompoenpoffertjes van gelijke grootte). Houd ze goed in de gaten want ze worden snel (te) bruin. Ik denk dat dit komt door de grotere hoeveelheid van nature aanwezige suikers in pompoen. Bak ze rondom licht goudbruin en gaar en bestrooi ze met wat extra donkerbruine basterdsuiker. Voorzichtig met omdraaien want deze poffertjes zijn wat zachter dan gewone poffertjes.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht