Pittige spaghetti met gamba’s en peperoncino

10 augustus 2021Dagmar
Blog post

Mijn nieuwe favoriete pasta is deze pittige spaghetti met gamba’s en peperoncino! Onlangs heb ik namelijk een heerlijke Italiaanse olijfolie met peperoncino ontdekt waar ik geen genoeg van kan krijgen. Verder zitten stukjes gegrilde courgette in dit pastagerecht dat ik verder op smaak heb gebracht met rode ui, chilipeper, veel knoflook, gemalen venkelzaad en (gerookt) paprikapoeder. De held in dit gerecht is de heerlijke peperoncino olijfolie: een echte aanrader!

Tip: door het gebruik van kleine gamba’s en kleine stukjes courgette zitten deze lekkere smaakmakers goed verdeeld door de pasta. Dat is extra lekker bij elke hap! Door niet alleen de courgette maar ook de gamba’s te grillen wordt deze pasta alleen nog maar lekkerder! Wanneer ga jij hem maken?

Ingrediënten voor pittige spaghetti met gamba’s en peperoncino
(hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram spaghetti
1/2 gegrilde courgette
150 gram kleine gamba’s (rauw, gepeld en schoongemaakt)
1 rode ui
1/2 grote rode peper zonder zaadlijst
4 teentjes knoflook
lekkere peperoncino olijfolie van mooie kwaliteit
olijfolie
een snufje gerookt zoet paprikapoeder
een snufje regulier paprikapoeder
een snufje gemalen venkelzaad
zout naar smaak

Pittige spaghetti met gamba’s en peperoncino recept
1. 
Grill de courgette volgens dit recept. Je hebt de helft nodig. Na het grillen snijd je de plakken courgette in kwarten.

2. Snipper de ui, snijd de rode peper fijn en pers de knoflook. Bak ui, rode peper en knoflook zacht zonder te kleuren in reguliere olijfolie. Grill de gamba’s met wat olijfolie tot ze gaar zijn. Doe samen met de stukjes courgette bij de gebakken ui, rode peper en knoflook. Breng op smaak met zout naar smaak en een snufje gemalen venkelzaad, gerookt en regulier paprikapoeder. De hier een royale scheut van de peperoncino olijfolie bij. Proef of de smaken naar wens zijn en kruid naar wens bij.

3. Ondertussen kook je de pasta gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare pasta bij de gamba’s en courgette. Verwarm en meng de pasta goed met behulp van een klein beetje kookvocht.

Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht