Pita’s met lamskebab

31 augustus 2019Dagmar
Blog post

Deze pita’s met lamskebab en verder nog frisse ijsbergsla, gebakken paprika, ui, frisse munt en een lekkere dot tzaziki is 1 van mijn lievelingsmanieren om snel, simpel en makkelijk iets lekkers op tafel te toveren. Dit gerecht kan makkelijk doorgaan voor een lichtere maar zeker niet minder smakelijkere variant van fastfood. Door de lamskebab en pita’s te grillen op de bbq of in een grillpan krijg je er bovendien een heerlijk rokerig smaakje aan. Voor dit recept gebruikte ik lamskebabspiezen van lamsgehakt.

Deze pita’s met lamskebab zijn zo lekker! Ik kon bij het uitwerken van dit recept alweer niet wachten om hier heel snel weer mijn tanden in te zetten zo dol ben ik hierop! Vooral de combinatie met het lamsvlees vind ik zo lekker!
Lijkt jou dit ook zo lekker? Lees dan snel verder hoe je ze maakt, het is een makkelijk recept! Ik maak dit graag op zaterdagavond, maar ook doordeweeks kan ik deze superlekkere lamskekab niet weerstaan!

Ingrediënten voor pita’s met lamskebab
(snack of met frietjes een hoofdgerecht voor 6 personen)
6 lamskebabspiezen (ongeveer 90 gram per stuk)
6 (spelt) pita’s
6 handjes fijngesneden ijsbergsla
3 paprika’s (bijvoorbeeld, rood, geel, oranje)
2 grote uien
tzaziki (ongeveer 400 gram)
verse munt
olijfolie

garneren kun je verder nog desgewenst met komkommer en cherrytomaatjes

verder gebruik je een grillpan nodig (of gebruik de bbq)

Pita’s met lamskebab recept
1.
Verhit een grillpan. Bestrijk de pita’s lichtjes met olijfolie en grill ze rondom. Laat ze afkoelen en snijd ze dan open.

2. Bestrijk de lamskebab met olijfolie en grill ze rondom gaar. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en de ui in ringen. Bak de paprika en ui totdat ze licht zacht zijn maar nog wel wat bite hebben in een beetje olijfolie.

3. Snijd wat verse munt grof. Stel de pita’s met lamskebab en groente samen. Strooi er wat van de munt over en serveer ze meteen met tzaziki.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht