Persoonlijke challenge Januari 2021: een maand zonder vlees, meer groenten en minder geld uitgeven aan boodschappen

2 januari 2021Dagmar
Blog post

Deze maand wil ik mijzelf uitdagen door geen vlees te eten. Als vleeseter vind ik dat best een beetje spannend, want dat betekent dat ik toch behoorlijk uit mijn comfort zone zal moeten! Ik weet echter dat dit erg leuke dingen kan opleveren en ben dan ook benieuwd hiernaar.

Waarom wil ik een maand geen vlees eten?
Om verschillende redenen. Tot nu toe zijn mijn maaltijden nogal georiënteerd rondom vlees. En dat hoeft niet vind ik. Ik ben dol op groenten en er zijn de afgelopen periode lekkere en steeds beter smakende vervangers op de markt verschenen zodat er naar mijn idee ook minder noodzaak is om (nog) zoveel vlees te eten. Verder zijn er de overwegingen qua milieu en dierenwelzijn. Omdat ik mezelf wel wil uitdagen maar daarin niet wil doorschieten heb ik besloten om vis niet uit mijn menu te schrappen. (Dat kan altijd bovendien altijd nog, in een eventuele volgende challenge).

Waarom wil ik meer groenten eten?
Hier zit een overlap met mijn challenge om een maand geen vlees te eten. Ik wil nog meer experimenteren met groenten en die meer centraal stellen bij de hoofdmaaltijd. Het lijkt me leuk om nog meer lekkere groentengerechten en -combinaties te ontdekken en elke dag minimaal (maar liefst meer dan) 250 gram groenten te eten. Dat vind ik niet alleen lekker maar ook belangrijk voor mijn gezondheid. Bij succes volgen natuurlijk de recepten op dit foodblog! Ik kijk nu al uit naar de ongetwijfeld leuke en lekkere recepten die me dit gaat opleveren, jij ook?

Waarom wil ik minder geld kwijt zijn aan boodschappen?
Omdat we elke maand veel geld zijn aan boodschappen (ik durf niet te zeggen hoeveel) wil ik kijken hoe ik elke maand hierop zou kunnen besparen. Ik ben benieuwd of een maand geen vlees eten en juist wel meer groenten hierop ook nog effect zal hebben. Ik vind het leuk om te gaan experimenteren hiermee!

Ik zal per week hierover een blog met mijn ervaringen gaan delen op vertruffelijk.nl! Benieuwd? Houd mijn website dan in de gaten! Voor een dagelijkse preview en sneak peak kun je eventueel mijn instagram stories checken.

Heb jij ook weleens een soortgelijke challenge gedaan? Ik ben erg benieuwd hoe dat voor jou was? Laat je reactie hier beneden achter?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto: Dagmar

6 Reacties

 • Anja Scheij

  3 januari 2021 at 6:59 am

  Wat een leuke en uitdagende challenge! Ik doe met je mee wat betreft de groentechallenge.
  Vlees eten wij -sinds een hele tijd- al een heel stuk minder.
  Mijn challenge zal deze maand met name gericht zijn op het verminderen van de koolhydraten en het (nog wat meer) bewegen😉
  Wens je succes!!

  1. Dagmar

   3 januari 2021 at 7:47 pm

   Hallo Anja, bedankt voor je leuke reactie. Leuk dat je ook met een uitdaging bezig bent, veel succes en plezier daarmee!
   Hartelijke groet, Dagmar

 • barbara

  4 januari 2021 at 1:47 pm

  Heel tof dat je dit gaat doen! Voor mij (als vegetariër) zal jouw site dan nog interessanter worden 😉
  In het begin zal het wat lastig zijn, geheel vleesloos, maar eenmaal knop om – blijft ie om. Succes!

  1. Dagmar

   4 januari 2021 at 5:03 pm

   Hallo Barbara, dat hoor ik inderdaad meer van die knop om. Benieuwd hoe ik erop ga terugkijken 🙂
   Bedankt voor je reactie!

 • Kaatje

  10 januari 2021 at 6:33 pm

  Hoi Dagmar,
  Volgens mij gaat die challenge jou wel lukken! Ik heb al een aantal dagen lekkere gerechten voorbij zien komen.
  Ook wij eten al enige tijd toegediend minder vlees. Helemaal geen vlees hoeft voor mij niet, maar regelmatig Vega vind ik heerlik.
  Succes de rest van deze maand!

  1. Dagmar

   10 januari 2021 at 11:26 pm

   Bedankt voor je leuke reactie Kaatje 🙂 Het gaat vrij makkelijk tot nu toe, erg leuk om te experimenteren hoewel niet alles een succes is. Maar dat hoeft ook niet 🙂 Benieuwd waar ik na de challenge op uit ben gekomen qua vleesconsumptie. Klinkt alsof je een voor jullie goede balans hierin hebben gevonden, wat fijn!

   Groet Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht