Pastinaak frietjes

18 augustus 2021Dagmar
Blog post

Heb je weleens pastinaak frietjes gemaakt? Sinds ik deze lekkere pastinaak frietjes in de oven heb gemaakt ben ik om, ik vind de zoete ietwat anijsachtige smaak van deze zelfgemaakte frietjes ontzettend lekker! Heerlijk bij bijvoorbeeld Limburgs zuurvlees met mayonaise!

Pastinaak frietjes zijn lekker en makkelijk om te maken. Een leuke en lekkere manier om (meer) groenten te eten!
Zin om deze groenten frietjes te maken? Lees snel hoe je dat doet!

Ingrediënten voor pastinaak frietjes
(voor 2 kleine porties)
400 gram pastinaak
4 theelepels olijfolie + extra
4 theelepels maïzena
zout naar smaak

Verder heb je bakpapier nodig

Pastinaak frietjes recept
1. Schil de pastinaak en snijd in gelijke frites. Week de pastinaak frites een half uurtje in koud water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (hetelucht). Giet ze daarna af en dep ze droog. Hussel de frietjes door wat olijfolie. Bestuif ze daarna met de maïzena. Hussel ze goed door de maïzena*. De maïzena moet opgenomen worden door de olijfolie.

*Ik deed dat in een hersluitbaar plastic zakje.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pastinaak frietjes naast elkaar zonder dat ze elkaar raken. Bak ze 15 minuten in de oven en draai ze daarna om. Bak ze nog eens ongeveer 10 minuten*.

* Dikker gesneden frites zullen langer nodig hebben, dunnere minder tijd. Even goed bekijken en de oven tijd op aanpassen.

Kruid na het bakken de pastinaak frietjes met zout.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht