Pasta puttanesca

17 januari 2021Dagmar
Blog post

Met dit recept maak je een wat zoetere pasta puttanesca dankzij het gebruik van gemarineerde tomaatjes, gegrilde rode paprika en door het weglaten van ansjovis. Een heerlijk vegetarische pasta klassieker met een twist dus en mijn persoonlijke favoriet!

Heb je zin om deze lekkere vegetarische pasta klassieker te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor pasta puttanesca
(vegetarisch hoofdgerecht)

per persoon
100 gram spaghetti
1 uitje (gesnipperd)
1 gegrilde rode paprika (in kleine stukjes)
4 eetlepels gemarineerde tomaatjes (grof gesneden)
2 eetlepels kalamata olijven zonder pit (grof gesneden)
2 theelepels tomatenpuree
2 theelepels kappertjes (grof gesneden)
100 ml droge witte wijn
6 eetlepels tomaten frito (ongeveer 90 ml frito)
olijfolie
peper en zout

Pasta puttanesca recept
Kook de pasta net niet gaar in een pan ruim gezouten water. Bak ondertussen de ui glazig in wat olijfolie. Bak de paprika, tomaatjes, olijven en kappertjes 5 minuten mee en kruid met peper en zout. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze grotendeels verdampen. Voeg de frito toe met een scheutje water. Gaar de net niet gare pasta tenslotte nog even mee in de saus met een scheutje pasta kookvocht. Goed mengen tot een mooi geheel. Proeven wanneer de pasta gaar is en lekker op smaak en dan smullen maar!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht