Pasta met kip en olijven

17 september 2021Dagmar
Blog post

Deze pasta met kip en olijven is een heerlijke pasta. Lekker met stukjes kip, een volle smaak door een kruidige tomatensaus met cervelaat en groene en zwarte olijven. Je kunt de saus als pastasaus serveren maar hij lijkt me ook super met bijvoorbeeld gekookte aardappeltjes of stokbrood om die lekkere saus mee op te nemen. Je zou de saus ook prima als een Mediterraans stoofpotje kunnen serveren dus!

Pasta met kip, olijven en cervelaat in een kruidige dunne tomatensaus. De saus kun je als pastasaus serveren maar ook als Mediterraans stoofpotje! Je kunt dus allerlei kanten op met dit recept.
Zin om deze pasta met kip en olijven te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor pasta met kip en olijven
(hoofdgerecht voor 2 personen)
ongeveer 220 gram stukjes kipfilet of kipdijfilet (voorkeur)
150 gram spaghetti (of andere pasta naar wens)
100 gram (magere) cervelaat (boterhammenbeleg) of van een stuk worst
ongeveer 160 gram Italiaanse tomatenblokjes met sap (uit blik)
100 ml droge witte wijn
35 gram groene olijven zonder pit
35 gram zwarte olijven zonder pit
1 ui
1 dikke teen knoflook
1 klein laurierblaadje
1 theelepel Italiaanse kruiden
vloeibare bakboter
peper en zout

Pasta met kip en olijven recept
1. 
Snijd de cervelaat in kleine stukjes (bij boterhammenbeleg in plakjes van ongeveer 1 cm, bij gebruik van een worst in blokjes van ongeveer een halve centimeter). Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Snijd de ui in halve ringen. Plet de knoflook.

2. Gebruik liefst een stoofpan met een dikke bodem. Bak de cervelaat stukjes samen met de ui en geplette knoflook op medium vuur in vloeibare bakboter tot de ui glazig is. Schep uit de pan.

3. Zet het vuur wat hoger en bak de stukjes kip rondom goudbruin aan. Doe de cervelaat, uien en knoflook erbij. Schenk de witte wijn erbij. Voeg verder de tomatenstukjes, laurierblaadje, olijven en Italiaanse kruiden toe. Meng alles goed. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes een half uurtje pruttelen met het deksel op de pan.

4. Haal het deksel van de pan en zet het vuur hoger. Kook de saus tot de gewenste dikte in. Verwijder het laurierblaadje. Je kunt de teen knoflook ook uit de pan nemen en eventueel uitpersen. Proef af op smaak en kruid naar wens bij.

5. Houd de saus warm terwijl je de pasta al dente gaar kookt in een pan ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta bij de saus met wat kookvocht. Gaar de pasta verder in de pan met saus en schep alles goed door elkaar. Als de pasta gaar is en mooi bedekt is met de saus is hij klaar om van te gaan smullen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht