Panorama Rail Restaurant uit tip: uit eten in de trein

16 juli 2016Dagmar

untitled-571

Toen ik een uitnodiging kreeg voor een persdiner in het rijdende Panorama Rail Restaurant hoefde ik daar niet lang over na te denken. Welke foodblogger wil er nou niet al zoevend in de trein genieten van een persdiner bereid onder leiding van Julius Jasper? Nou, deze foodie zeer zeker wel! Zo kwam het dat ik op een doordeweekse dag afreisde naar Amsterdam Centraal Station om daar omstreeks 18.00 uur aan boord te stappen van dit sfeervol restaurant. We werden persoonlijk welkom geheten door Julius Jasper himself, en al genietend van het voorbij zoevende landschap kregen we een aantal heerlijke door Julius bereide hapjes voorgeschoteld. Er zijn vervelender dingen dan zo een avondje doorbrengen  icon-smile-o . Graag vertel ik jullie wat meer over dit foodconcept en mijn indruk ervan. Maar eerst wat meer informatie over het Panorama Rail Restaurant.

Proef de keuken van Julius Jasper tijdens een retourtje Amsterdam Centraal
Het idee om uit eten te gaan in 1 van de 2 sfeervolle treinstellen van het Panorama Rail Restaurant is iets wat me meteen aansprak toen ik deze invite kreeg. Ik zie al helemaal voor me hoe leuk het zou zijn om te dineren terwijl een steeds veranderend uitzicht aan me voorbij trekt. Het is mogelijk om een tafel  voor 2 tot 4 personen reserveren. Tijdens een treinrit van ongeveer 2 uur en 45 minuten krijgen de gasten een heerlijk viergangendiner, samengesteld door (Master)chef Julius Jaspers.

Panorama Rail Restaurant
Aan deze mooi gedekte tafel mochten Claudia van Blondiekookt en ik plaatsnemen voor het persdiner. De led-verlichting geeft een eigentijdse uitstraling aan de geheel gerenoveerde en opgeknapte restauratierijtuigen uit de jaren 60. 

Unieke beleving
Starpunt van je culinaire reis is Amsterdam Centraal Station. Via de rode loper stap je in en krijg je een tafel toegewezen in een van de twee restauratierijtuigen. De rijtuigen hebben een modern interieur met klassieke sfeer. De twee uur en 45 minuten durende reis staan volledig in het teken van genieten van heerlijk eten, drinken en het wisselende Nederlandse landschap. Het viergangen diner dat elke twee maanden wisselt wordt live aan boord bereid door Julius Jaspers en zijn team van ‘Julius Bar en Grill’. Het vriendelijke personeel zorgt dat alles op rolletjes verloopt en schenken je naast een drankje naar keuze een allervriendelijkste glimlach. Tijdens de ritten is iemand aanwezig die alles over de bijzondere locomotief, rijtuigen en het Nederlandse spoor kan vertellen.

Rondje Randstad
Elk weekend vertrekt het Panorama Rail Restaurant vanaf Amsterdam Centraal Station, met twee rijtuigen en in totaal 56 plaatsen, om een unieke tocht te maken door de randstad en het groene hart van Nederland. De gebruikelijke route gaat via Breukelen, Gouda, Rotterdam Noord, Den Haag HS, Leiden en via Haarlem weer naar Amsterdam Centraal. In geval van werkzaamheden of omleidingen kan gekozen worden voor een alternatieve route.

Panorama Rail Restaurant
Een greep uit de hapjes die we tijdens het persdiner voorgeschoteld kregen: heerlijke tarte tatin, een velouté met paling en huis gerookte zalm met wasabi mayonaise. Deze gerechtjes vormen overigens niet onderdeel van het 4-gangen diner dat je voor €99,- per persoon eet als je een plekje reserveert in het Panorama Rail Restaurant. Leuk om zo’n lekkere hapjes bereid door Julius Jasper te eten. Het is een leuk voorproefje dat in elk geval een indruk wekt van wat je mag verwachten. 

Locomotief en treinstellen
Zowel de locomotief als de treinstellen hebben een rijke Nederlandse geschiedenis en dit is dan zeker een leuke beleving voor treinliefhebbers. Het Panorama Rail Restaurant bestaat uit twee restauratierijtuigen uit de jaren 60 die worden getrokken door een bijzondere 65 jaar oude locomotief van de voormalige NS-serie E 1200. Het Panorama Rail Restaurant is een dienst van Railpromo, die de locomotief en de rijtuigen kocht en volledig restaureerde.

Mijn indruk
Deze culinaire treinreis lijkt me erg leuk voor fervente liefhebbers van treinen of bijvoorbeeld om zakelijk gezelschap op een unieke beleving te trakteren. Het is ook mogelijk om de trein af te huren of met groepen te komen dineren. Al met al vond ik een leuke ervaring en zou ik liever een diner in het Panorama Rail Restaurant reserveren dan een rondvaart door de Amsterdamse grachten boeken. Zo zie je veel meer van dit stuk van Nederland terwijl je een lekker vorkje prikt. Daar moet ik dan wel tegenin brengen dat je voor hetzelfde geld in een sterrenzaak zou kunnen lunchen. Maar dan heb je natuurlijk geen lunch bereid door Julius Jasper.
Panorama Rail Restaurant
Het Panorama Rail Restaurant:  In maart 2016 werd de locomotief door burgermeester van der Laan officieel gedoopt als ‘City of Amsterdam’ en sindsdien doet het geheel dienst als het Panorama Rail Restaurant. 

Reserveren
Reserveren kan voor € 99,- per persoon, hiervoor krijg je een treinreis, diner en ondersteun je het behoud van de historische trein.  Kijk voor meer informatie, reserveren of het actuele menu op: www.panoramarail.nl

Voor dit persdiner werd ik uitgenodigd door PitchPR: hartelijk dank en natuurlijk ook dank aan Julius Jasper & team! Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Foto’s en bewerkte tekst: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht