Pannenkoek met biet en geitenkaas

Pannenkoeken! Daar is het nu echt het seizoen voor! Hoewel, met een lekkere pannenkoek maak je mij het hele jaar door blij. Jou ook? Deze pannenkoek met biet en geitenkaas is net weer even wat anders. Op de website van Jumbo vond ik naast een handig basisrecept voor pannenkoeken ook allerlei lekkere inspiratie en verrassende alternatieven in het geval van een allergie. Een aanrader om te bezoeken! De combinatie biet en geitenkaas vind ik hemels! Zo kwam ik al snel op het idee voor deze pannenkoek. Ik topte mijn pannenkoek verder af met geroosterde hazelnoten, rucola, mierikswortelcrème en honing. Errug lekker (al zeg ik het natuurlijk zelf)!


Ingrediënten voor pannenkoek met biet en geitenkaas
(hoofdgerecht voor 1 persoon)
1 pannenkoek (ik gebruikte het basisrecept van Jumbo)
100 gram zachte frisse geitenkaas
1 klein handje rode biet (julienne)
1 eetlepel geroosterde hazelnoten (grof gehakt)
1 eetlepel halvanaise gemengd met 1/4 theelepel mierikswortelcrème
een handje rucola (melange) of andere sla naar keuze
sap en rasp van een schoongeboende halve limoen
honing
olijfolie
Pannenkoek met biet en geitenkaas recept
Verkruimel de geitenkaas grof en gelijkmatig over de pannenkoek. Doe de mierikswortelcrème in een boterhamzakje, knip een puntje eraf en spuit toefjes mierikswortelcrème tussen de geitenkaas. Hussel de biet en sla door het limoensap met een klein beetje olijfolie en verdeel over de pannenkoek. Top af met de hazelnoten en limoenrasp. Tenslotte drizzle je nog wat honing erover en je pannenkoek met biet en geitenkaas is ready to eat!
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Jumbo