Orzotto met zeevruchten en schaaldierensaus

29 maart 2021Dagmar
Blog post

Na een zonnige middag in het stadspark doorgebracht te hebben bedacht ik deze orzotto met zeevruchten in schaaldierensaus en lekker dat hij is! In plaats van risotto gebruikte ik orzo (makkelijk, sneller en wat mij betreft lekkerder) maar serveerde hem als een risotto. Volia: orzotto! In mijn versie zitten stukjes kabeljauw, rivierkreeftjesvlees, gamba’s en surimi stukjes. Ik gebruikte wat zelfgemaakte bisque als basis voor een heerlijke schaaldierensaus waar ik nog wat kookzuivel toevoegde voor een lekker romig smaakje. Verder heb ik nog rode peper toegevoegd voor een licht pittig smaakje. Het resultaat: een kruidige, zoete en licht pittige orzotto met zeevruchten om van te smullen!

Je kunt allerlei lekkere soorten vis en zeevruchten gebruiken in deze lekkere orzotto met zeevruchten. Ik denk dat coquilles ook heerlijk zijn maar kijk ook vooral wat jou een lekkere combi lijkt!
Zin om deze lekkere orzotto te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor orzotto met zeevruchten en schaaldierensaus
(hoofdgerecht voor 2 personen)
150 gram orzo (ook wel riso of of risoni genoemd)
130 gram kabeljauwfilet
50 gram rivierkreeftjesvlees
75 gram rauwe gepelde schoongemaakte gamba’s
75 gram surimi sticks
1 medium rode ui
1 teentje knoflook uit de pers
een halve grote rode peper (ik verwijderde de zaadlijst)
200 ml lekkere bisque, liefst zelfgemaakte bisque
100 ml kookzuivel light of halfvolle koffiemelk
olijfolie
peper en zout naar smaak
maïzena

Om te garneren
Wat takjes dille en achtergehouden rode peper in schijfjes of fijngesneden

Serveersuggesties voor erbij: een frisse salade en/of knapperig warm zuurdesembrood. En natuurlijk een lekkere wijn zoals bijvoorbeeld een sauvignon blanc

Orzotto met zeevruchten en schaaldierensaus recept
1. 
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan gezouten water.

2. Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode peper fijn. Snijd de surimi sticks en kabeljauw in gelijke stukjes van ongeveer 1.5 cm. Bewaar de gamba’s met de kabeljauw (beide rauw) en de surimi sticks en het rivierkreeftjesvlees (beide al gegaard) bij elkaar tot gebruik.

3. Bak de ui met de rode peper glazig. Pers de knoflook uit en bak deze 2-3 minuten mee. Schenk de bisque met de kookzuivel of koffiemelk erbij en breng aan de kook. Bind eventueel lichtjes met een maïzena papje. Zet het vuur laag totdat het nog zachtjes pruttelt. Voeg de gamba’s en kabeljauw toe Als deze gaar zijn voeg je de surimi stukjes en het rivierkreeftjesvlees toe en verwarm je deze nog een minuutje mee. Proef en kruid naar wens bij. Giet de orzo af en voeg deze toe. Meng alles goed, proef opnieuw of alles naar wens op smaak is en zet de pan met het deksel 5 minuten weg zodat de orzo wat van de saus kan opnemen. Garneer en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht