Orzo salade met biefstuk, paddenstoelen en aardpeer

26 januari 2020Dagmar
Blog post

Dit is het najaar op je bord: orzo salade met biefstuk, paddenstoelen en aardpeer. Als je houdt van de combi biefstuk en paddenstoelen maak dit gerecht dan eens. Met orzo (rijst met een pasta bite, lekker!) en aardpeer maak je er een net wat andere heerlijke winterse salade van. Ook lekker als het geen winter is trouwens!

Ingrediënten voor orzo salade met biefstuk, paddenstoelen en aardpeer (licht hoofdgerecht voor 1 persoon)
1 biefstuk van ongeveer 100 gram
50 gram orzo
1 flinke hand sla naar keuze
2 aardperen
150 gram gemengde paddenstoelen
1 teentje knoflook
1 eetlepel caesar dressing
een klein beetje fijngesneden peterselie
vloeibare bakboter + olijfolie
peper en zout

Orzo salade met biefstuk, paddenstoelen en aardpeer recept
1.
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep hem droog met wat keukenpapier. Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem daarna een beetje afkoelen.

2. Borstel waar nodig de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren wat kleiner. Bak ze rondom goudbruin in wat boter en olijfolie samen met het geperste teentje knoflook, peterselie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Ondertussen dat je de paddenstoelen bakt schil je de aardperen en snijd je ze in plakjes.

3. Verhit opnieuw wat boter en olijfolie. Bak de aardpeer rondom goudbruin en haal uit de pan. Verhit opnieuw wat boter en olijfolie, kruid de biefstuk met zout en bak hem in de gewenste garing.

Serveren: meng de caesar dressing met wat water voor een dunnere dressing indien wenselijk. Meng met de sla, orzo, paddenstoelen en kruid met peper en zout. Eventueel smokkel je nog een paar druppeltjes olijfolie met truffel mee. Schep op een mooie schaal of bord, leg de biefstuk er bovenop met de aardpeer. Eet smakelijk!

Geniet ervan, Dagmar

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht