Opening op 15 november: internationale food court Yada Yada Market

6 november 2015Dagmar

untitled-350
Onlangs werd ik uitgenodigd voor mijn allereerste persevent: de openingsreceptie van het nieuwe Internationale foodconcept Yada Yada in Zaandam. Spannend! Graag vertel ik jullie meer over deze nieuwe food happening in de Randstad die zondag 15 november 2015 officieel opent. Yada Yada is een overdekte markthal van ruim tweeduizend vierkante meter die een platform wil bieden aan kleine ondernemers met bijzondere producten die weggedrukt dreigen te worden door de grote merken. Een sympathiek concept dat plaats gaat bieden aan dertig food outlets met a la minute bereid street food uit alle werelddelen. Maar er is meer. Er is plek voorbehouden voor mode, interieur en kunst. De in totaal 90 marktkramen worden flexibel verhuurd zodat er steeds een levendig en regelmatig wisselend aanbod is. Klinkt leuk, toch?

Succesvol foodconcept uit Kaapstad binnenkort ook in Nederland
Dit van oorsprong succesvol Zuid-Afrikaans concept wordt door oprichter Paul Rutzen naar Noord-Holland gehaald. Zuid-Afrikaan Paul Rutzen opende eerder een grote food court in Kaapstad. “Bay Harbour Market is gelegen aan het water en loopt sinds de opening als een trein. Het is één grote melting pot van culturen, eten, drinken, kunst en muziek en trekt een zeer gevarieerd publiek aan. Het viel ons op dat hier ook veel Nederlanders op af komen, en vanuit dit oogpunt is het idee ontstaan om het concept naar Amsterdam te brengen. Na enige tijd zoeken viel ons oog op deze locatie; groots, industrieel en aan het water. Het is perfect!” aldus Rutzen.

De naam Yada Yada
Yada Yada betekent zoveel als: gezellig praten. En dat is precies het gewenste effect dat Paul met zijn concept wil bereiken: mensen een gezellige ontmoetingsplaats bieden waar alles wat men zich nog meer nog kan wensen binnen handbereik is. Of dat nou een lekker glas Zuid-Afrikaanse wijn is of een lekker street food gerechtje. Aan alles is gedacht, zelfs aan bijpassende sfeermuziek. Het concept klinkt in elk geval veelbelovend vind ik. Tijdens de openingsreceptie was de hal nog niet ingericht maar dat maakte me eigenlijk alleen nog maar nieuwsgieriger en ik ben ook benieuwd of het concept gaat aanslaan. Als ik in de buurt zou wonen zag me er op zich wel tegen het weekeinde aan wel wat uurtjes doorbrengen in goed gezelschap.

Officiële opening 15 november aanstaande
Yada Yada is gesitueerd in de oude munitiefabriek op het Hembrugterrein in Zaandam. Het gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan, waarbij de industriële elementen behouden zijn. De markt is ruim opgezet met aan weerszijde verschillende food outlets zoals de Rough Kitchen van Marcus Polman en Jord Althuizen. Naast tal van food outlets kunnen bezoekers genieten van cocktails en een heel scala aan Zuid-Afrikaanse wijnen. Op een groot podium zijn er elk weekeinde live optredens geprogrammeerd: van klassiek tot hippe singer- songwriters. In de industriële ruimte is een groot indoor-terras ingericht met ruim 400 zitplaatsen om te eten en te drinken. In de zomer is er een buiten-terras met 100 plaatsen. In het zomerseizoen verzorgen de aanwezige streetfood restaurants en (gast)chefs ook outdoor-cooking. Kinderen kunnen terecht op de speciale kids-plaza, met o.a. een klimmuur, een volleybalveld en verschillende speeltoestellen.

untitled-308
De hal was nog niet ingericht toen ik de feestelijke openingsreceptie bijwoonde. Op deze foto krijg je een beetje een indruk. De sfeer is industrieel maar sfeervol dankzij het gebruik van steigerhout. Ik ben heel benieuwd hoe Yada Yada er bij de opening uit ziet als de ondernemers aanwezig zijn met hun producten. 

Zo kom je er
Yada Yada is vanaf 15 november 2015 elke donderdag tot en met zondag geopend. De beperkte openingstijden zijn gericht op het uitgaansgedrag van Nederlanders. Het parkeerterrein voorziet in 600 gratis parkeerplaatsen en is goed te bereiken per auto. Daarnaast wordt er een speciale pont ingezet (€ 5 voor een retourtje) die elke twee uur afvaart vanaf steiger 14, achter Amsterdam Centraal Station naar de Hembrugkade. Entree € 4 p.p.

Adres:
Yada Yada Market
Hemkade 18
1506 PR Zaandam

Openingstijden:
Maandag t/m woensdag:              Gesloten
Donderdag:                               13:00 – 20:00uur
Vrijdag:                                     16:00 – 22:00uur
Zaterdag:                                  10:00 – 17:00uur
Zondag:                                     13:00 – 19:00uur

De website is nog niet live maar via Facebook vind je regelmatig updates: www.facebook.com/yadayadamarket

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je foodie in Maastricht: tips voor een culinair dagje uit misschien ook leuk.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

 

2 Reacties

 • Lena

  7 november 2015 at 9:34 am

  Klinkt superleuk! En het is voor mij redelijk in de buurt dus ikga er zeker naartoe. Dank voor deze tip.

  1. Dagmar

   7 november 2015 at 10:43 am

   Hoi Lena,

   Wat leuk dat je er in de buurt woont. Veel plezier alvast!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht